Karácsonyra hangolódott Bős

2019. november 30. - 21:00 | Régió

Bős városában megkezdődött a karácsonyra való készülődés. Ma délelőtt megnyitotta kapuit a kézműves karácsonyi vásár, mely holnap estig várja a látogatókat.

Karácsonyra hangolódott Bős
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

A művelődési ház bejárata előtt finom kürtőskalács-illat kering a levegőben, kicsit tovább haladva különféle finomságok, köztük a tél egyik nagy kedvence, gesztenye vár mindenkit. A kultúrház ajtaján belépve pedig azonnal megannyi szépség tárul elénk. A jelenlévők mind ügyes kezű csallóköziek. Kerámiatárgyak, karácsonyi díszek, sújtás ékszerek, ásványok, szappanok, horgolt figurák és angyalkák, fonott kosarak, s még sok más csoda található az asztalokon. A kíváncsi látogatók elleshetik a kosárfonás technikáját, sőt, ki is próbálhatják azt.

A szervezők természetesen a kicsikről sem feledkeztek meg, kézműves-foglalkozásokkal kedveskednek a számukra. Emellett nem maradhat el a gőzölgő forralt bor és a meleg tea, valamint a házi készítésű sütemények, rétesek sem hiányozhatnak.

A szombati nap folyamán továbbá fotózkodási lehetőség is volt. Egy igazi régi, hangulatos kis kuckót rendeztek be erre a célra. Az emberek szinte megállás nélkül váltották egymást, így egyedi emlékkel térhettek haza.

A kultúrház egyik termében kézműves kiállítás nyílt. Festmények, selyemfestmények és üvegfestmények egyaránt helyet kaptak a falakon. Ezen túl egy kézzel készített betlehem kiállítást is megtekinthetünk, melyekre ma szavazni lehetett. Az, hogy vajon melyik alkotás kapta a legtöbb szavazatot, holnap fog kiderülni, amikor tovább folytatódik a hangulatos bősi kézműves karácsonyi vásár.

SzC