Karaffa Attila lesz az egyedüli alpolgármester Dunaszerdahelyen

2022. november 22. - 16:52 | Régió

A következő választási ciklusban egyetlen alpolgármestere lesz Dunaszerdahelynek, Hájos Zoltán polgármester pedig Karaffa Attilát kérte fel erre a posztra.

Karaffa Attila lesz az egyedüli alpolgármester Dunaszerdahelyen
Karaffa Attila - Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)
Korábban:

„Nem lesz egyszerű a képlet” – ötödször tette le a polgármesteri esküt és nehéz időszakot jelzett előre Hájos Zoltán Dunaszerdahelyen

Az elmúlt két választási ciklusban két-két alpolgármestere volt a városnak, Karaffa Attila négy éve tölti be ezt a posztot, tehát a második ciklusát kezdheti alpolgármesterként. Ez a döntés azt is jelenti, hogy A. Szabó László, aki 12 éven keresztül volt Dunaszerdahely alpolgármestere, a következő négy évben már nem lesz az.

Karaffa Attila egyébként a képviselő-jelöltek közül a második legtöbb szavazatot kapta, összesen 927-et a második körzetben, őt csak Puha György előzte meg a harmadik körzetben 1010 szavazattal.

Karaffára idén többen szavaztak, mint 2018-ban (907), de kevesebben, mint 2014-ben (960).

A legtöbb szavazatot kapott képviselők idén:

1. Puha György (Szövetség - 3. körzet) - 1010

2. Karaffa Attila (Szövetség - 2. körzet) - 927

3. Horváth Zoltán (független - 3. körzet) - 899

4. A. Szabó László (Szövetség - 2. körzet) - 786

5. Szelle Erika (független - 3. körzet) - 757
A képviselő-testület összetétele a következő lesz:

Szövetség-frakció: A. Szabó László, Bugár György, Dakó Sándor, Dohorák Sándor, Földes Károly, Gútay László, Hodosy Szabolcs, Horony Ákos, Karaffa Attila, Nagy Iván, Nagy Krisztián, Puha György.

Függetlenek: Bachman László, Brunczvik Tünde, Hakszer Roland, Herceg Andrea, Horváth Zoltán, Jarábik Imre, Őri Rita, Penczinger Csaba, Szelle Erika.

(SzT)