Karantén alá helyezték a diószegi cég koronavírus-fertőzött alkalmazottait

2020. augusztus 12. - 17:43 | Régió
Karantén alá helyezték a diószegi cég koronavírus-fertőzött alkalmazottait
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A cég arra az információra reagált, hogy a több mint 500 letesztelt alkalmazottja közül 24-nek pozitív eredmény jött ki.

„Tekintettel az aktuális járványügyi helyzetre, valamint arra, hogy a diószegi székhelyű cégünk külsős munkatársakat is alkalmaz, úgy döntöttünk, hogy saját költségre leteszteltetjük az összes alkalmazottat”

– jelentette ki Andrej Gerstner, a cég PR menedzsere. A galántai regionális közegészségügyi hivatal a fertőzöttek és a közeli hozzátartozóik esetében elrendelte a kötelező karantént.

Gerstner rámutatott, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság hivatalos állásfoglalása szerint nincs bizonyíték arra, hogy az élelmiszerek az új típusú koronavírus szempontjából bármilyen kockázatot hordoznának.

„Az, hogy a vírus képes bizonyos ideig túlélni a különféle felületeken, nem jelenti azt, hogy az ember megfertőződhet ilyen felületekkel érintkezve. Tekintettel a veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok (HACCP) rendszerének cégbeli alkalmazására, valamint arra, hogy szigorúan betartjuk a gyártásra vonatkozó szabályokat és a higiéniai előírásokat, minimális az élelmiszerek által való megfertőződés kockázata”

– zárta a PR menedzser.

TASR