Karantén alá került a Komáromi Jókai Színház, két színész koronavírustesztje lett pozitív

2020. szeptember 25. - 14:22 | Kultúra

Elmaradnak az előadások és leállnak a próbafolyamatok a Komáromi Jókai Színházban, miután a Szeretkezz, ne háborúzz című zenés vígjáték egyik művészének pozitív lett a koronavírustesztje. Az egész intézmény karantén alá került, jelenleg a koronavírustesztek eredményére várnak.

Karantén alá került a Komáromi Jókai Színház, két színész koronavírustesztje lett pozitív
A Szeretkezz, ne háborúzz! című előadás - Milan Drozd fevétele

A színház a Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy péntek estétől meghatározatlan ideig elmaradnak a meghirdetett előadások, és felfüggesztik a próbafolyamatot.

Varga Emese művészeti vezető a Paraméter érdeklődésére elmondta, a nézők és alkalmazottak biztonsága döntött úgy a fenntartó, hogy ideiglenesen – a törvényi előírás szerint 10 napig – Nyitra megyei rendelet szerint visszavonásig – a színház nem működik.

„Az érintettek, akik közvetlen kapcsolatba kerültek a művésznővel, házi karanténban vannak, reméljük, hogy rövid időn belül le is tesztelnek mindenkit. Akik nem érintkeztek vele, azok home office-ban dolgoznak tovább” – közölte.

Hozzátette, ha tíz nap múlva újra nyithatna a színház, akkor 3-4 előadás és a próbák maradnak el.

Később a színház igazgatója, Gál Tamás közölte, hogy eddig két színművész koronavírustesztje lett pozitív, de másoknak is vannak tüneteik - egyelőre a koronavírustesztek eredményére várnak.

A kialakult helyzet miatt az egész intézmény karantén alá került.

-para-