Karanténközpont jön létre Nagymegyeren, szerda hajnaltól pedig már lakják is!

2020. március 24. - 21:07 | Régió

A nagymegyeri erdőparkban található egykori pionírtábor területét és épületét karanténközponttá nyilvánította a belügyminisztérium - áll a városi válságstáb közleményében.

Karanténközpont jön létre Nagymegyeren, szerda hajnaltól pedig már lakják is!
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Az épület közlésük szerint a pénzügyminisztérium tulajdonában van. "Ebbe az épületbe a 14 napos karanténra kötelezett személyeket helyezik el, az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében" - áll a közleményben.

Szerdán hajnali ötkor rendőri kísérettel már ide is szállítanak 66 főt, akik Svájcból térnek haza Szlovákiába.

"Nagyon nehéz időket élünk, mindannyiunk számára eddig ismeretlen helyzet előtt állunk, és alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez, kérek mindenkit, ne legyen pánik és viseljük a megváltozott körülményeket méltósággal" - írják a közleményben.

Március 16-ától már Bősön is működik egy ehhez hasonló karanténközpont, ahová ugyancsak külföldről hazatért szlovákiaiakat szállítottak, eleinte busszal, de voltak, akik autóval is érkeztek a karanténba. Két nappal később az első 40, majd további 22 személyt hazaengedtek onnét, miután negatív lett a koronavírus-tesztjük. A múlt hét végén hozzávetőlegesen 350-en tartózkodtak ott.

(parameter)