Karanténközpontok alakulhatnak olyan diákoknak, akik külföldről jönnek haza

2020. augusztus 12. - 16:40 | Belföld

A vörös zónába sorolt országokból érkező diákok számára kijelölt karanténlétesítmények megnyitásának lehetőségeiről tárgyal a belügyminisztérium és az oktatási minisztérium – erősítette meg szerdán Roman Mikulec belügyminiszter (OĽANO).

Karanténközpontok alakulhatnak olyan diákoknak, akik külföldről jönnek haza
Illusztráció

„Arról egyeztetünk, hogy az oktatási minisztérium képes-e saját létesítményeiben, az egyetemi és s középiskolai kollégiumokban megoldani az elkülönítést, vagy ki kell-e jelölnünk valamilyen létesítményt erre a célra" - mondta Mikulec.

Marek Krajčí egészségügyi miniszter (OĽANO) kedden (augusztus 11.) azt mondta, a kormány járványügyi bizottsága azt javasolja, az egyetemek alakítsanak ki karanténlétesítményeket a vörös zónába tartozó országokból érkező diákok számára, mivel a nyilvántartás szerint főleg ezekből az országokból hurcolják be a fertőzést.

Az egyetemeken és a főiskolákon kívül az intézkedés a középiskolai kollégiumokat is érinti a tanév kezdetén. A létesítményekben elkülönítőt kell kialakítani az olyan diákok számára, akiknél fennáll a koronavírus-fertőzés veszélye.

(TASR)