Karantént rendeltek el a komáromi Harcsás városrészben

2021. február 6. - 12:23 | Régió

A Regionális Közegészségügyi Hivatal elrendelte a komáromi Harcsás városrész azon lakosainak izolációját, akiknek pozitív lett a tesztjük az itt elvégzett PCR-tesztelés során, vagy velük egy háztartásban élnek, illetve közeli kapcsolatban állnak.

Karantént rendeltek el a komáromi Harcsás városrészben
Fotó: Komárom / Facebook

"A közegészségügyi hivatal szerint a helyzet egyelőre kezelhető, nem szükséges teljes lezárás - tájékoztatott Komárom városa a Facebook-oldalán.

Ez a Harcsás 61 cím alatt élőkre vonatkozik, a városnak kell biztosítania a rendőrség segítségével, hogy ne hagyják el a területet, illetve ha ez mégis sikerül valakinek, akkor őt Komárom határain belül meg kell állítani.

"Mivel az elmúlt két hétvégén magasabb arányú volt a fertőzöttség a harcsási mintavételi ponton, ezért külön figyelmet szentelt a város az itteni helyzet kezelésére. Két hete 5,73 %, a múlt hétvégén pedig 4,37 % volt az antigén tesztelések eredménye" - fejtette ki az önkormányzat.

Ezt követően szerdán végeztek PCR-tesztelést a helyszínen, ahol a korábban pozitívan tesztelt személyeket és a velük egy háztartásban élőket tesztelték le. 72 személyből 13 tesztje lett pozitív.

A terepmunkások folyamatos tájékoztatással és felvilágosítással dolgoznak, hogy ne terjedjen tovább a vírus. A városi rendőrök az állami rendőrök bevonásával figyelik az ott élők mozgását és nem engedik át azokat a városba, akiknek nincs negatív tesztjük. A városi buszjáratok átmenetileg nem közlekednek Harcsásra - közölte az önkormányzat.

(parameter)