Karate: Tizedik alkalommal emlékeztek Sosai Oyamára

Ekecs – Április 28-án rendezte meg a Seishin Karate Klub a X. Polgármester Kupa elnevezésű nemzetközi gálát, egyben a Sosai Oyama emlékversenyt.

Karate: Tizedik alkalommal emlékeztek Sosai Oyamára
Fotó: Archív felvételek - további képekért kattints!

Sosai Oyama, a Kyokushin Karate megalapítója 24 éve hunyt el. A világszervezet jelenleg 100 országban több mint 100 ezer tagot számlál.

Az ekecsi seregszemlére két ország – Magyarország és Szlovákia – 24 klubjából összesen 200 nevezés érkezett, ebből 125 a kezdők és 75 a haladók köréből.

A szervezők összesen 52 kategóriában hirdettek győztest. A csallóközi Seishin Karate Klub 12 első, 17 második és 13 harmadik helyet gyűjtött be.

 

Első helyezettek: 

Holub Nikol, Pasztorek Kinga (Keszegfalva), Oláh Lila, Oláh Ákos (Ekecs), Bognár Krisztián (Nemesócsa), Szelle Tamás, Borbély Barnabás, Bognár Péter, Tóth Fábián, Farkas Attila, Farkas Kevin, Keszegh Dávid (Dunaszerdahely). 

Polák László polgármester különdíját, a Polgármester Kupát Zezula Filip (Ekecs) kapta, aki kitartóan látogatja az edzéseket.

Májusban két megmérettetésen vesznek részt Markovics János klubelnök és főedző védencei, az első a wroclawi Európa-bajnokság, a másik pedig egy vásárúti gála lesz.

(lel)