A Karcsai úton oltottak a dunaszerdahelyi kórház munkatársai, akiktől így összesen már 1300-an kapták meg a vakcinát

2021. szeptember 2. - 21:28 | Régió

A karcsai úti roma közösséget oltották be kedden, augusztus 31-én a dunaszerdahelyi Svet zdravia kórház munkatársai. A kisebbségi roma közösség számára a Karcsai úton kijelölt közösségi házban rendeztek be mobil oltóközpontot.

A Karcsai úton oltottak a dunaszerdahelyi kórház munkatársai, akiktől így összesen már 1300-an kapták meg a vakcinát
Balról: Krajcsík Adrienn, Kovács Margit, Nagy Ingrid, Földes Henrietta (Fotók: Paraméter - Továbbiakért kattints!)

„Hájos Zoltán polgármester úr keresett fel engem azzal a kérdéssel, hogy kivonulnánk-e a csapatommal a Karcsai útra beoltani az ott élő roma közösséget. Természetesen igent mondtunk. Előzetes felmérés alapján első körben tízen jelezték, hogy szeretnének vakcinát kapni, majd később 50-re nőtt az érdeklődők száma” – nyilatkozta a Paraméternek Földes Henrietta, a dunaszerdahelyi kórház ápolási igazgatónője.

A keddi napon így 45 felnőttet oltottak be a Johnson & Johnson társaság egyadagos vakcinájával, és öt 12 évnél idősebb gyermeket a Pfizer oltóanyagával.

A dunaszerdahelyi kórház az elsők közé tartozott, akik belevágtak a kiszállásos oltásba. „Elsőként Pozsonyeperjesről kerestek fel bennünket, és kértek meg, hogy menjünk ki hozzájuk a faluba. Április 30-án tehát náluk voltunk kint először, 100 lakost oltottunk be. Ezután mondhatni sorban kaptuk a felkéréseket” – mondta el Földes Henrietta.

A négyes csapat – tagjai: Földes Henrietta, Kovács Margit, a dunaszerdahelyi kórház rehabilitációs osztályának doktornője, Nagy Ingrid epidemiológus, Krajcsík Adrienn minőségi ellenőr – Pozsonyeperjes után Nyékvárkony, Dunatőkés, Kisudvarnok, Dióspatony, Somorja és Vajka községébe is kiutazott, hogy minden érdeklődő megkaphassa a koronavírus elleni vakcinát.

Mostanáig összesen 1300 személyt oltottak be.

„A tapasztalatunk azt mutatja, hogy hasznosak ezek a kivonulások, ugyanis sokan szívesebben oltatják be magukat otthon” – tette hozzá Henrietta, majd hangsúlyozta:

„Mindezt azért tesszük, hogy minél kevesebben kerüljenek kórházba!”

(SzC)