Karel Gott festményt fest a dalaiból készülő musicalhez

2016. szeptember 23. - 13:57 | Kultúra

Karel Gott cseh slágerénekes festményt fest a dalaiból készülő új musicalhez.

"Felkértek, hogy készítsek egy képet, amelynek az elmesélt történetben is szerepe van, és látható lesz a színpadon" - mondta Gott a Pravo című lapnak. Az énekes egyelőre további instrukcióra vár. "A kosztümök kiválasztására várok, hogy tudjam, milyen ruhába öltöztessem a képemen szereplő nőt" - mondta.

A cseh nyelvű musical a Rózsák ideje címet kapta az énekes egyik slágere alapján, premierjét március közepén tartják Prágában. Karel Gott festő szeretett volna lenni, mielőtt a showbiznisz felé fordult. Szabadidejében továbbra is fest, munkáit alkalmanként Csehországban és külföldön is kiállítják.

A cseh könnyűzene Európa-szerte népszerű művészénél tavaly ősszel nyirokcsomórákot fedeztek fel, amelynek következtében novembertől márciusig kemoterápiás kezelést kapott. A vizsgálatok kimutatták, hogy a kezelés sikeres volt.

Az idén 77 éves énekes néhány hónapos lábadozás és pihenés után mintegy két hete vállalt először nyilvános szereplést, amikor Berlinben részt vett a Skoda gyár új terepjárójának ünnepélyes bemutatóján. Szeptember elején pedig részt vett a közszolgálati Cseh Televízió legnépszerűbb vitaműsorában, ahol már jelezte, hogy rövidesen visszatér a színpadra.


MTI/para

Címkék: Karel Gott