Káromkodva futott az ajtóhoz, majd kizuhant a mozgó vonatból a 22 éves Patrik

2024. február 29. - 11:37 | Régió

A fiatal srác életét nem tudták megmenteni.

Káromkodva futott az ajtóhoz, majd kizuhant a mozgó vonatból a 22 éves Patrik
Fotó: Paraméter - illusztráció

Tragikus eset történt kedden reggel 7 óra tájékán a vasúton Cífer község (Nagyszombati járás) közelében: kinyílt a mozgásban lévő gyorsvonat ajtója, és kizuhant egy 22 éves férfi.

A fiatal a Turócszentmárton (Martin) és Pozsony közt közlekedő gyorsvonaton utazott. A fiatal súlyosan megsérült, a helyszínen életét vesztette.

A történteket vizsgálja a rendőrség, eljárást indítottak. Mindenekelőtt azt igyekeznek kideríteni, hogy a vonat ajtója műszaki hiba miatt nyílt ki, vagy valaki szándékosan kinyitotta, ennek érdekében szemtanúkat kerestek.

A vasút közölte, a jelek szerint az ajtót szándékosan nyitották ki. Dominik Drevický szóvivő szerint az is erre utal, hogy a vonat ajtaján lévő biztosíték védőpecsétjét eltávolították.

Az egyik utas elmondta, úgy hallotta a többi utastól, hogy miután elhagyták a nagyszombati megállót, megközelítőleg 2 kilométerrel később a fiatal férfi felugrott az üléséből, majd káromkodva az ajtó felé rohant. Nem kizárt tehát, hogy elfelejtett leszállni Nagyszombatban.


(pluska/para)