A kassai VSS a süllyesztőben, a Nové Mesto végszóra ismét a II. labdarúgóligában

2017. július 28. - 14:40 | Sport

Péntek délután rajtol el a II. labdarúgóliga új idénye. Az eddigi két csoport (Nyugat, Kelet) helyett újra össz-szlovákiaivá vált bajnokságban 16 csapat csatázik a pontokért.

Csütörtökön kiderült, hogy nem állhat rajthoz a bajnoki címet szerzett kassai VSS, mely júniusban egyszer már bejelentette, hogy csődbe ment, ennek ellenére mégis benevezett a Fortuna Ligába és a II. ligába is. A Hernád-partiak azonban élvonalbeli licencet nem kaptak, ám a második vonalba beküldött jelentkezésüket az irányító szerv elfogadta. A VSS azonban egy nappal a bajnokság rajtja előtt bejelentette, hogy minden sporttevékenységet beszüntet.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség csütörtökön próbálta feltölteni a kassaiak után üresen maradt helyet. A megszólított klubok közül sem a Spartak Trnava B, sem a Rimaszombat nem vállalta a szereplést, az eredetileg a nyugat-szlovákiai III. ligába besorolt vágújhelyiek viszont igent mondtak a felkérésre, így az AFC Nové Mesto nad Váhom továbbra is a II. ligában küzd a pontokért.

Egyébként a II. vonalban a somorjaiak mellett az újonc komáromiak képviselik a dél-szlovákiai fociklubokat. Ami a somorjaiakat illeti, ők bővítették a megnevezést, a patinás csallóközi klub nevében ugyanis a részvényes brazilok, azaz a Fluminense is megjelent.

Az. 1. forduló műsora:

Július 28., péntek, 17.00: FC Lokomotíva Košice–MFK Lokomotíva Zvolen (játékvezető: Ježík).

Július 29., szombat, 17.00: MFK Skalica–KFC Komárom (Krivošík), Partizán Bardejov–FK Noves Spišská Nová Ves (Ďurčo), MFK Tatran Liptovský Mikuláš–FK Pohronie (Kmec).

Július 30. (vasárnap), 17.00: FC STK Fluminense Somorja–Slavoj Trebišov (Gemzický), MŠK Žilina B–Inter Bratislava (Igor Kozák), ŠKF Sereď–FK Poprad (Nemček).

Az AFC Nové Mesto nad Váhom–FK Železiarne Podbrezová B mérkőzést később pótolják.

(ái)

Címkék: II.labdarúgóliga