Kassán marad a U. S. Steel, befektetéseket terveznek

Az U. S. Steel jelenleg nem fontolgatja a Kassáról való távozását, és további befektetéseket tervez. Erről Richard Raši beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes tájékoztatott, az U. S. Steel felső vezetésével folytatott tárgyalás után.

Kassán marad a U. S. Steel, befektetéseket terveznek
Fotó: TASR

„Az U. S. Steel biztosítja a legtöbb munkahelyet Kassán, és Szlovákiában is a legnagyobb munkaadók közé tartozik. Teljesen stabil partner” – közölte Raši. Hozzátette: örül, hogy az U. S. Steel sikeres Szlovákiában, és hogy további befektetéseken gondolkozik. „Talán a kapacitásának a további növelésén is. Ez a legalapvetőbb része a találkozónak” – jelentette ki.

Raši, David B. Burritto, a társaság elnöke, Scott D. Buckis, a kassai U. S. Steel vezetője, illetve az ő helyettesei a társaság problémáiról is beszéltek. „Főleg a károsanyag-kibocsátásról, illetve a munkaerőt és az energiát érintő kiadásokról volt szó. Szlovákia kormánya mindent megtesz azért, hogy a törvényes kereteken belül segítsen az olyan nagy munkaadóknak, mint a U. S. Steel” – jelentette ki Raši.

A kassai U. S. Steel csaknem 12 000 embert foglalkoztat. A 2013-as év elején olyan hírek jelentek meg, melyek szerint az amerikai acélgyár elhagyja Kelet-Szlovákiát. Az ok az energiára és az uniós környezetvédelmi intézkedésekre fordított magas költségek voltak.

Az akkori kormányfő, Robert Fico, a társaság pittsburghi központjában tisztázta azokat a feltételeket, amelyek mellett az U. S. Steel Kassán maradt. Fico akkor azt mondta, hogy az U. S. Steel még legalább öt évig Kelet-Szlovákiában folytatja a működését.

(TASR)

20:06
Eladó a menyasszony!
Az osztrák kormánytagok gesztusokban és tettekben egy Putyin-fan club tagjainak rémlenek.
augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.