Kaszálás közben lőtték meg Nagymegyer egyik városi alkalmazottját

A rendőrség testi sértés ügyében nyomoz.

Kaszálás közben lőtték meg Nagymegyer egyik városi alkalmazottját
Illusztráció

Múlt hét csütörtökön reggel kilenc óra környékén a műszaki szolgáltatásokat végző városi cég egyik munkatársa épp Izsap városrész egyik családi háza előtt kaszálta a füvet egy kistraktorral, amikor egyszer csak szúró fájdalmat érzett a hátában. Mint kiderült, meglőtték egy légpuskával.

A 67 éves férfit kórházba kellett szállítani, hogy megműtsék. A férfit a hátán, lapockái között érte a lövés. 

Jana Fedáková, a dunaszerdahelyi kórházat is működtető Svet zdravia hálózat szóvivője elárulta, stabilizálták a hozzájuk beszállított páciens állapotát, majd átszállították őt Pozsonyba, ahol megoperálják.

Érdeklődtünk a rendőrségnél, Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő pedig közölte, hogy a házban, mely előtt meglőtték a férfit, házkutatást tartottak. Úgy tudjuk, megtalálták a légpuskát, amelyből leadták a lövést, de további fegyvereket is. "További nyomozati műveletek végrehajtása van folyamatban. Mivel meg kell vizsgálni az összes fennálló verziót, a rendőrség csak a szakértői vélemények begyűjtése után tud majd részletesebb tájékoztatást nyújtani" - szögezte le. Testi sértés ügyében indítottak büntetőeljárást.

Joj TV-nek sikerült megszólítania azt a férfit, aki vélhetően leadta a lövést. Szavai szerint szerencsétlen véletlenről volt szó. Azt viszont nem árulta el, miért lövöldözött fényes nappal az utcán.

(SzT)