Katalizátorokat loptak ki legalább 6 autóból Dunaszerdahelyen, számos kocsifeltörés történt a járásban

2021. október 16. - 07:00 | Régió

Az elmúlt szűk három héten kilenc kocsifeltörés híre jutott el hozzánk a Dunaszerdahelyi járásból, ezek közül négyet csütörtökről péntekre virradó éjszaka követtek el a dunaszerdahelyi Fenyves (Boriny) lakótelepen.

Katalizátorokat loptak ki legalább 6 autóból Dunaszerdahelyen, számos kocsifeltörés történt a járásban
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Az említett éjszakán információink szerint Škoda Feliciák katalizátoraira utaztak az egyelőre ismeretlen elkövetők. Értesülésünket megerősítette Zlatica Antalová kerületi rendőrségi szóvivő is, aki közölte, a Fenyves lakótelepen történt esetek ügyében több személyen elkövetett lopás bűntényében indítottak eljárást.

Más esetekben a katalizátorok ellopását viszont az okozott kár értékére való tekintettel a szóvivő közlése szerint szabálysértési eljárásban kezelik. Még legalább két ilyen esetről tudunk, bő egy héttel korábban (október 6-7.) ugyanis az Újfalu (Nová Ves) lakótelepen is történt két katalizátorlopás, információink szerint szintén Feliciákból.

Elképzelhető ugyan, hogy a katalizátorlopási esetek ugyanahhoz az elkövetőhöz vagy elkövetőkhöz köthetők, ugyanakkor más, közelmúltbeli kocsifeltörési esetekről is kaptunk hírt a járásból, ami arra enged következtetni, hogy megemelkedett az ilyen esetek száma az elmúlt időszakban, a kerületi szóvivő viszont ezt cáfolta. Antalová szerint ugyan számos esetet vizsgálnak, viszont ezek száma nem tér el jelentősen más időszakok hasonló eseteinek számától.

Még szeptember utolsó hetében a dunaszerdahelyi Barátság téren törtek fel egy Škoda Octaviát. A hátsó ablakát törték be, és a csomagtartót rámolták ki.

Október 3-án a bősi vízi erőműnél tört fel ugyancsak ismeretlen tettes egy német rendszámú autót, amelyből több mint 500 eurót ellopott. Október 12-én pedig Felsőpatonyban történt egy kocsifeltörés, itt szerszámokat tulajdonítottak el egy autóból, ám a tulaj megzavarta az elkövetőt, akinek viszont még így is sikerült lelécelnie egy Octaviával.

(SzT)