KATASZTRÓFA: A tűzoltók szerint életük legnehezebb bevetése volt a Fehér-Kárpátokban

2015. augusztus 23. - 12:31 | Belföld

A sportrepülőgépek katasztrófájának helyszínére kiérkező tűzoltók életük végéig emlékezni fognak arra, amit az erdőben láttak.

KATASZTRÓFA: A tűzoltók szerint életük legnehezebb bevetése volt a Fehér-Kárpátokban
Fotó: SITA

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtökön délelőtt lezuhant két sportrepülőgép a Fehér-Kárpátokban Vöröskőnél (Červený Kameň). A szörnyű tragédiának hét áldozata volt. Juraj Gyenes a szlovák légi és tengerészeti vizsgálati csoporttól elárulta, hogy osztaguk ejtőernyősei utaztak a gépeken. A gépek legénységéből négyen, az ejtőernyősök közül pedig hárman vesztették életüket, további 31 személy megsérült.

A nehezen megközelíthető helyszínekre a dubnicai és trencséni tűzoltókat riasztották. Elmondásuk szerint azonnal a helyszínre siettek, segíteni azonban nem tudtak a hatalmas lángok miatt.

„Velünk volt egy mentőorvos is, aki azonnal megállapította, hogy a repülőgépen tartózkodók olyan állapotban vannak, hogy már nem tudunk rajtuk segíteni” – emlékezett vissza az egyik tűzoltó.

A tűzoltók egy része oltotta a repülőgépek roncsait, míg másik részük az ejtőernyősöket keresték. A tűzoltók szerint életük legnehezebb és legmegrázóbb bevetésén vannak túl.

(noviny.sk)

Címkék: légi katasztrófa