Katasztrofális a helyzet a szlovákiai kórházakban! Nincs más lehetőségünk csak a kemény lockdown?

2020. december 30. - 13:16 | Belföld

Katasztrofális a helyzet a szlovákiai kórházakban. Nincs más lehetőségünk csak a kemény lockdown, külföldi segítséget kérni, illetve tábori kórházak építéséről dönteni – közölte a szociális hálón a MultiplexDX biokémikusa, Pavol Čekan.

Katasztrofális a helyzet a szlovákiai kórházakban! Nincs más lehetőségünk csak a kemény lockdown?
Pavol Čekan (Forrás: FB.com/pavol.cekan)

A szakember arra figyelmeztet, hogy elfogytak a szabad helyek az összeomlás szélére került kórházakban, az egészségi dolgozók kimerültek és a Covid-pácienseket nem tudják fogadni.

Čekan szerint a kilátások még ennél is rosszabbak.

„Ha nem csinálunk semmit, két héten belül további, kétezernél is több súlyos állapotú, feltétlenül kórházi ellátásra szoruló pácienssel gyarapszik a fertőzöttek állománya. Egyértelmű, hogy ilyen helyzettel nagyon nehezen tud megbirkózni az egészségügy“ – hangsúlyozta a biokémikus.

A szakembernek meggyőződése volt, hogy Szlovákia nem kerülhet ilyen nehéz helyzetbe, de most már világos, a világjárvány második hulláma sokkal intenzívebb Európa szerte és Szlovákiában is, mint ahogy azt a szakemberek feltételezték.

„Kérem, zárkózzanak be. Mégegyszer legalább! Most aztán egyáltalán nem kívánatosak az ünnepségek, randik, kirándulások. Könyörgöm, segítsenek az egészségügyben dolgozóknak“ – húzta alá Pavol Čekan.

-para-