Katonák, mentősök, tűzoltók, rendőrök bőrébe bújhattak a fogyatékkal élő gyerekek

2018. június 19. - 08:25 | Régió

Különlegesen indult a hét az Érsekújvári Regionális Oktatási és Szociális Szolgáltatások Központjában (RESC).

Katonák, mentősök, tűzoltók, rendőrök bőrébe bújhattak a fogyatékkal élő gyerekek
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Cséfalvay Á. András)

Hétköznapi hősök bőrébe bújhattak hátránnyal élő, fogyatékos gyerekek és fiatalok. Élménypedagógiai fogalkozások keretén belül a gyermekek kipróbálhatták, milyen kutyás rendőrökkel nyomokat keresni, tűzoltó- és mentőautóban utazni, vagy épp katonai egyenruhában, felfegyverkezve véghezvinni titkos küldetést.

Pihenésként terápiás kutyák bemutatója és közös játék szolgált. A bátrabbak, félelmüket legyőzve kígyókat és pókokat is simogathattak.

A Nagy Anita által alapított és vezetett Érsekújvári Regionális Oktatási és Szociális Szolgáltatások Központja 2010 óta biztosít komplex ellátást a környékbeli, fogyatékkal élő gyermekeknek és fiataloknak, segítéget nyújt családjaiknak. Több, mint 100 sajátos nevelési igényű gyermeknek és fiatalnak biztosít oktatási feltételeket, nappali ellátást. Speciális általános iskolát működtet autizmussal érintett gyermekek részére, speciális osztályokat testi- illetve halmozottan sérült gyermekeknek.

A Szociális Szolgáltatások Otthona munkaterápiás foglalkozásokat kínál a fiatal felnőtt kliensek számára, valamint nappali ellátást a súlyos fogyatékkal élőknek. A Speciális-pedagógiai Tanácsadó Magánközpont pedig elsősorban (hazánkban egyedülállóan magyar nyelven is) az autizmus spektrumzavar diagnosztikájával, valamint fejlesztéssel, tanácsadással foglakozik.

Lengyel Judit