A Kaufland a válság ideje alatt is keresi a regionális beszállítókat

2020. június 30. - 09:25 | Régió

A kihívások időszakát éljük.  Az aktuális helyzet nemcsak minket, hanem az egész országot próbára teszi. A Kaufland ezért mindenhol, ahol az lehetséges, segítő kezét nyújtja. A cég gondol azokra, akiknek leginkább szüksége van a segítségre, legyenek azok a Szlovák Vörös Kereszt önkéntesei, a kórházak, az idősek vagy a saját alkalmazottai. A pénzügyi és anyagi támogatás mellett ebben az időszakban különösen kívánatos a szlovák regionális beszállítók támogatása. Ilyen projektek révén a Kaufland a régiók gazdaságának és foglalkoztatásának fejlesztésére is törekszik.

A helyi beszállítók gazdagítják kínálatunkat

Az üzletlánc ezért továbbra is támogatja a regionális élelmiszer-termelőket, és arra bátorítja őket, hogy csatlakozzanak ahhoz a projekthez, amely éppen az ő érdeküket szolgálja.

"Ezeknek a beszállítóknak a támogatása az egyik prioritásunk. Biztosítjuk számukra, hogy termékeiket a mi polcainkon értékesíthessék, mégpedig abban a régióban, ahol működnek. A helyi beszállítók termékeikkel színesítik kínálatunkat. Ezeket a termékeket nem lehet bárhol megvásárolni. Vevőinknek a környék új ízeit kínáljuk, s ezekért nem kell speciális boltba menniük. „Ez a projekt ettől is különleges” - magyarázza Lucia Langová, a Kaufland szóvivője.

A regionális termelők gyakran kis családi vállalkozások, amelyek munkalehetőséget biztosítanak a környéken élőknek. Ennek az együttműködésnek köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy termékeiket sokkal több vevő ismerhesse meg.

Jelenleg a Kaufland 70 üzletéből 65 üzletben találnak helyi jellegű termékeket. A helyi beszállítók száma fokozatosan növekszik, jelenleg már 76-an vannak.

„A Kaufland kezdeményezése sokat segít nekünk” – erősítik meg a beszállítók.

Azok a kistermelők, akik már együttműködnek a Kauflanddal, egyetértenek abban, hogy kezdetben kihívás volt számukra a nagy üzletláncnak szállítani, ám sokan közülük ennek az együttműködésnek köszönhetően bővíthették a portfóliójukat és új munkavállalókat is alkalmazhattak.

"Regionális kistermelőként örültünk annak, hogy együttműködést alakíthattunk ki egy olyan erős és nagy partnerrel, amilyen a Kaufland. Reméltük, hogy olyan vevőkre találunk majd, akik rendszeresen megveszik termékeinket. A Kaufland kezdeményezése ebben nagy segítségünkre van,"- mondja Jozef Hruška, a házi szörpöket gyártó alsótőkési Slovak Nature vezérigazgatója.

Az üzletlánc célja, hogy folyamatosan bővítse az együttműködést más regionális beszállítókkal, és ezzel biztosítsa számukra azt a lehetőséget, hogy helyi beszállítókból országossá váljanak.

Egy dolog közös ezekben a beszállítókban. Minden termékben ott van a gondosan megőrzött receptek vagy újszerű előállítási módszerek egyedi története.

Ha Ön is szeretne közéjük tartozni, és szívesen bemutatná termékeit, amelyekre minden bizonnyal joggal büszke, legyen az „Ön“ Kauflandja regionális beszállítója.

További információkat és a jelentkezési ívet a cég weboldalán találja.

(PR-cikk)