A kazahok elleni vereség után távozhatott a szlovák válogatott szövetségi kapitánya

2022. június 7. - 16:06 | Sport

A szlovák labdarúgó-válogatott hétfőn hazai pályán 0:1-es vereséget szenvedett Kazahsztán legjobbjaival szemben a Nemzetek Ligája C divíziójában. A šport.sk több forrása szerint Štefan Tarkovič szövetségi kapitány távozott a válogatott kispadjáról.

A kazahok elleni vereség után távozhatott a szlovák válogatott szövetségi kapitánya
Štefan Tarkovič (Fotó: TASR)

Tarkovič 2020 októberében vette át a válogatott irányítását Pavel Hapaltól, és mindjárt első mérkőzésén, az Eb-pótselejtező döntőjében nyerni tudott Észak-Írországban, így a nemzeti csapat kijutott a kontinenstornára. Ott ugyan legyőzték a lengyeleket, de a svédek és a spanyolok ellenében már a rövidebbet húzták.

Szintén a 49 éves mester irányításával a válogatott kiesett a Nemzetek Ligája B divíziójából, jelenleg a C-ben próbálja kiharcolni a feljutást. A fehéroroszokat ugyan legyőzte semleges pályán, de hétfőn Nagyszombatban kikapott a kazahoktól – a jelek szerint pedig ez volt Tarkovič utolsó mérkőzése a válogatott kispadján.

Tarkovičnak leggyakrabban a gyenge játékerőt, a hatástalan támadószekciót és a különféle taktikai mellényúlást rótták fel. Szövetségi kapitányként 22 meccsen irányította a válogatottat, ezeken nyolc győzelmet, hét döntetlent és szintén hét vereséget ért el.

Utódjaként Vladimír Weisst emlegetik, aki még nem hosszabbított a Slovan Bratislavával, de már a DAC lehetséges edzőjeként is szóba hozták. A Szlovák Labdarúgó-szövetség hivatalosan még nem jelentette be Tarkovič távozását.


(šport.sk)