A KDH elviheti a homofób vámpírbarbie-vadász Štefan Kuffát, aki már Matovičnak sem kell

2015. szeptember 11. - 12:48 | Belföld

Befejezte az együttműködést Igor Matovičékkal. Štefan Kuffa 2012-ben 23 ezer preferenciaszavazattal jutott be a parlamentbe az OĽaNO listájáról.

A KDH elviheti a homofób vámpírbarbie-vadász Štefan Kuffát, aki már Matovičnak sem kell
Štefan Kuffa (Fotó: TASR)

A KDH vágújhelyi járási alapszervezete jelölte őt a párt választási listájára. Ezt a SITA hírügynökségnek erősítette meg Jozef Šimko, a KDH járási elnöke. A jelölést még a kerületi tanácsnak is jóvá kell hagynia.

"Kuffa képviselő urat sokan közülünk több mint húsz éve ismerik, ezért is döntöttünk úgy,hogy megszólítjuk őt, hogy képviseljen bennünket a jövő évi parlamenti választásokon. A jelölését egyhangúlag támogattuk" - fogalmazott Šimko.

Kuffa Alojz Hlina után a második politikus, aki elhagyja Igor Matovič pártformációját, és a KDH plus nevű kiterjesztett platformhoz csatlakozik. A KDH plust politikai alternatívaként mutatta be a múlt év végén Ján Figeľ pártelnök.

Amennyiben jóváhagyják Kuffa jelölését és felkerül a párt listájára, esélye lehet ismét bejutni, hisz 2012-ben 23 ezer preferenciaszavazatot szerzett, amivel az OĽaNO listájáról ötödikként jutott be.

Kuffa elmondta, hogy örül a jelölésnek, mivel Matovič már értésére adta, hogy még ha egy "szent embernek" is tartja, nem számol vele, mert nem tudja igénybe venni őt az OĽaNO által folytatott politikában.

Kuffa korábbantöbb esetben is felhívta magára a figyelmet a melegek elleni megnyilvánulásaival. Egyszer például azt mondta, hogy szerinte a homoszexuálisokat nem szabadna hagyni szabadon mászkálni az utcán. Aztán egy alkalommal olyan javaslatot terjesztett be, mellyel betiltotta volna az Alkonyat-filmek nyomán trendivé vált, vámpírokat ábrázoló Barbie-babákat, és hasonló játékokat.

SME/para