A KDH-nak van egy ajánlata Heger számára

2023. január 13. - 08:05 | Belföld

Pénteken (január 13.) találkozik a parlamenten kívüli KDH elnöke, Milan Majerský Eduard Heger (OĽaNO) megbízott kormányfővel, mert egy „ajánlata” van számára, melyet jóváhagyott a KDH elnöksége – tájékoztatta a TASR-t Lenka Halamová, a KDH szóvivője.  

A KDH-nak van egy ajánlata Heger számára
Fotó: TASR

„Teret szeretnénk biztosítani a mozgalmunkban a konzervatív, demokrata értékeket valló embereknek, ennek érdekében találkozik a KDH elnöke, Milan Majerský Heger kormányfővel és megvitatják az ajánlatunkat” – részletezte Halamová.

Egyéb részletet nem közölt a mozgalom, közleményében annyit szögezett le, hogy a KDH történelmi párt, megfelelő személyi háttérrel és világos értékekkel. „Ezt a választók és más pártok politikusai is érzékelik” – tette hozzá a KDH.

Majerský nemrég kijelentette, a KDH kész hátteret biztosítani a konzervatív, demokrata személyiségeknek, és az utóbbi hónapokban tárgyalásokat folytatott az együttműködésről. A KDH-val való egyesülést elvi szinten említette Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke, az OĽaNO azt közölte, hogy nyitott az összefogásról szóló esetleges tárgyalásokra. Miroslav Kollár, a Spolu elnöke is tárgyal a KDH-val.


(TASR)