Kedvezett az időjárás a csónakázási idény lezárásának a Csallóközben és a Mátyusföldön (FOTÓK)

2023. október 26. - 12:33 | Régió

Minden évben különleges élmény a varázslatos őszi természetet megcsodálni, főként, ha mindezt egy más perspektívából, ez esetben csónakból tehetjük. A már hagyománnyá vált „Lámpás csónakázás” elnevezésű esemény keretein belül lezárult az év csónakázási idénye Csallóközben és Mátyusföldön egyaránt.

Kedvezett az időjárás a csónakázási idény lezárásának a Csallóközben és a Mátyusföldön (FOTÓK)
Fotók: Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség (További képekért kattints a fotóra!)

A Nagyszombati régió Regionális Turisztikai Szervezete (Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj) a helyi turisztikai szervezetekkel és egységekkel karöltve október 21-én Jókán és Vajkán találkozott. A rendezvény elsődleges célja, hogy népszerűsítsék a vízi turizmust, felhívják a figyelmet Szlovákia kivételes természeti gazdagságára, valamint a nyári szezonon kívüli aktív kikapcsolódásra ösztönözzön.

A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség és a Mátyusföld Regionális Idegenforgalmi Szervezet minden évben aktívan bekapcsolódik az idegenforgalmi lehetőségek fejlesztésébe, bemutatásába és támogatásába. Jókán a Kis-Duna békés varázsa, Vajkán a Duna-ágrendszer (a Kis-Csallóköz) nyugodt és lenyűgöző világa ölelte körbe a kalandvágyó csónakázókat.

Ezek a nyugodt vízfolyások még ősszel is tele vannak élettel. Mindkét helyszínre szép számban érkeztek gyermekes családok, párok és az egyedi élmények szerelmese is. A helyi tapasztalt túravezetők kíséretével a résztvevők izgalmas élményekkel gazdagodhattak, amelyekhez még kellemes meleg időjárás, gyönyörű táj és remek hangulat is párosult. Olykor-olykor a távolban megpillanthattak sütkérező szürke gémeket, kormoránokat, de békésen mellettük úszkáló hattyúk is kísérték a csónakokat és a katamaránokat. Előfordult az is, hogy utóbbinál a vízfelszínt érő szárnycsapásaik törték meg a békés csendet a csordogálás közben.

A 2023-as csónakázási idényt a partot érés után közös teázással, sütögetéssel zárták a résztvevők, de választhattak akár a környékbeli csárdák, vízparti éttermek kínálatából is.


(-)