A kedvezőtlen időjárás miatt eddig 45 alkalommal riasztották a tűzoltókat

2023. október 27. - 17:31 | Régió

A pénteken Szlovákiában uralkodó kedvezőtlen időjárás eddig 45 tűzoltói kiszállást igényelt.

A kedvezőtlen időjárás miatt eddig 45 alkalommal riasztották a tűzoltókat
Fotó: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

A legtöbb, 26 riasztás Nagyszombat megyében történt. Erről a TASR-t Bianka Královičová, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) Elnökségének szóvivője tájékoztatta.

"A szinte egész Szlovákia területét sújtó heves esőzés kapcsán a Tűzoltó- és Mentőszolgálat munkatársai, valamint a városok és települések önkéntes tűzoltóságainak tagjai ma reggeltől 14 óráig összesen 45 alkalommal avatkoztak be"

– magyarázta a szóvivő.

Nagyszombat megye mellett a kedvezőtlen időjárás miatt Nyitra megyében (nyolc beavatkozás), a Besztercebánya megyében (öt beavatkozás, Pozsony megyében (négy beavatkozás) és Kassa megyében (két kivonulást is beavatkoztak a tűzoltók.

"Különösen az utakról, családi házak pincéiből történő vízszivattyúzásnál volt szükség a hivatásos és önkéntes tűzoltók segítségére. A vízszivattyúzás mellett a kidőlt fák elszállításában is segítettek a tűzoltók"

– tette hozzá a szóvivő.

Elmondása szerint az időjárás okozta események következményeinek elhárításában a Tűzoltóság és Mentőszolgálat 62 tagja, valamint a városok és települések önkéntes tűzoltóságainak 74 tagja vett részt.

TASR/para

Címkék: tűzoltóság