Kegyetlen maffiózó rokonai vállalkoznak Szlovákiában. Annyira brutális a híre, hogy attól még Csontinak is felfordulna a gyomra

2021. július 2. - 10:25 | Régió

Kínoztak, gyilkoltak, aztán ledarálták és valószínűleg megették az ellenlábasaikat. A szerb államfő hadat üzent nekik, cserébe a montenegrói klán főnöke vérdíjat tűzött ki az elnök fejére. Az Aktuality hírportál szerint a balkáni drogmaffia Szlovákiában is vállalkozni kezdett. "Soha nem hallottam és nem is olvastam erről" - állítja a cégük szlovák ügyvezetője.

Kegyetlen maffiózó rokonai vállalkoznak Szlovákiában. Annyira brutális a híre, hogy attól még Csontinak is felfordulna a gyomra
MUP Srbije

"Vágják le a fejét, és erről küldjenek nekem egy videót" - idézi az egyik szerb napilap Radoje Zvicer állítólagos kérését. Ezt az illetőt a balkáni média évek óta a Kavacs névre hallgató montenegrói drogmaffia fejeként könyveli el.

A Kotor nevezetű városkából származó Zvicer legközelebbi rokonainak legújabban három üzleti érdekeltsége is van Kelet-Szlovákiában, ahol Zvicer sógornője, apósa és egy hozzá közel álló nő az egyedüli tulajdonos.

A rettegett montenegrói Kavacs-klán hosszú ideje szerepel a balkáni sajtóban. A maga módján Aleksandar Vučić szerb elnök is nagy hírverést keltett nekik. Több mint egy hónappal ezelőtt a TV Prva kereskedelmi televíziójában arról beszélt az államfő, hogy ez a Zvicer az ellenségeiből húspogácsát, csevapot (ha úgy tetszik, csevapcsicsát) készíttetett, és elrettentésként azt mustárral meg is ette.

(A felvételen 28:50-nél kezdi részletezni a szerb államfő a rémtetteket)

Szerbia elnöke meglehetősen szokatlan módon egy folyamatban lévő nyomozásról adott ki információkat, ezt olyan horrorisztikus részletességgel tette, hogy olyat ritkán látni a tévé politikai műsoraiban. Vučić a műsorban részletesen elmondta, hogyan végezték ki áldozataikat, majd darálták le a holttesteket a bűnözők, és összesen tizenhét alkalommal mondta ki a műsor során, hogy csevapot készítettek a húsukból. Az államfő ebben az interjúban beszámolt a Kavacsi banda szerbiai sejtjéről is, amelyiknek a tagjai Zvicer utasítása szerint tevékenykedtek. Az azóta leleplezett szerbiai csoport

Belgrádban egy "rémségek házát" üzemeltetett egy ingatlan alagsorában. Az ott megtalált ipari húsdarálóban legalább tíz különböző áldozat DNS-mintáját azonosították, és az esetet kezelő ügyész szerint 17 személyt tettek el így láb alól.

"Kínozták, meggyilkolták és ledarálták az embereket. Többnyire a Partizan Beograd focicsapat drukkereit. Ennek a drogokhoz és a politikához van köze. A fejszéjük élét az áldozatuk végbelébe szúrták fel, elvágták az inaikat, kalapáccsal összetörték ízületeiket, levágták a karjukat és a lábukat, és a kínzás végeztével bezúzták a fejüket. A húsdarálóból aztán fasírtot küldtek ennek a nagyságos vezetőnek, ennek a zseniális Zvicernek, aki azt gondolja, hogy az egész világ fél tőle, és aki azt öl meg, akit csak akar"- nyilatkozta a banda módszereiről a szerb elnök a televízióban.

Tavaly év elején bukkantak fel Zvicerék Szlovákiában - a maffiózó családjának tagjai indítottak itt vállalkozásokat. Elsőként a sógornője, Maja Zvicer, aki a cégét 2020 januárjában jegyeztette be, majd egy hónappal később a boss apósa bukkant fel. Maja Zvicer egy CGMN nevezetű társaság tulajdonosa, amelynek központja Brekov faluban található, Humenné közelében. A cég ügyvezetője egy medzilaborcei vállalkozó, egy bizonyos Viktor Mochnáč, aki évek óta tanácsadói és gazdasági szolgáltatásokat nyújt, beleértve a társaságok alapítását és azok ideiglenes irányítását is külföldi ügyfelei vagy befektetők számára.

"Csak egyszer-kétszer járt itt, hogy elintézze a papírügyeket. A vállalkozást azonban a koronaválság hátráltatta. Több mint egy éve egyáltalán nem hívott "- vázolta fel Mochnáč az Aktualitynek Maja Zvicerová szlovákiai tevékenységét. A szlovák férfi állítólag semmit sem ismert az ügyfele családi hátteréről.

"Nem böngészem az internetet, soha nem hallottam erről és nem is olvastam róla. Most, hogy ezt először hallom, ellenőriznem kell ezeket az információkat. Senki nem tájékoztatott a biztonsági kockázatokról. Hideg verejték fut végig a hátamon "- reagált a Kavacs banda ügyeivel kapcsolatban.

Radoje Zvicer jelenleg az egyik legkeresettebb balkáni bűnöző. Szerbia nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, később pedig hazája, Montenegró is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Az Interpol nagy erőkkel keresi a rettegett montenegróit, aki ez év februárjától van szökésben. Valószínűleg üzleti partnerei Dél-Amerikában rejtették őt el.

Radoje Zvicer tavaly májusban támadás érte Kijev egyik lakónegyedében, de a merényletet túlélte, a konkurens kotori drogbanda, a Skaljari klán nagy bánatára. A szerb ügyészség becslései szerint a Kavacs és Skaljari banda közötti véres háború 2014 óta tart, és eddig legalább 50 életet követelt.

(Aktuality)