Kegyetlenül átvertek egy idős nőt – 10 ezer eurót csaltak ki tőle!

2019. február 8. - 10:56 | Régió

Egy ismeretlen férfi hívta fel a 79 éves nőt, aki azt állította magáról, hogy ő az asszony fia. A fickó pénzt kért a nőtől, az idős asszony pedig bedőlt az átverésnek.

Az eset Nyitrán történt. A férfi 10 ezer eurót kért az idős nőtől, amit egy adott helyszínre kellett elvinnie és odaadnia egy ismeretlen személynek. A nőnek már elejétől fogva furcsának tűnt a hang a telefonban, a férfi erre azt válaszolta, hogy csupán meg van fázva.

A nő otthon összeszedett 2200 eurót, a maradékot pedig kivette a bankból. Amikor a megadott helyszínen odaadta a pénzt az ismeretlen személynek, az illető azt mondta, hogy kevés lesz az összeg, újabb 10 ezerre van szükség. A férfi azt mondta, hogy majd este átveszi tőle.

A nyugdíjas nő újfent elment a bankba, kivette a pénzt, ezúttal viszont úgy döntött, hogy személyesen adja oda fiának. Amikor elment a fiához, akkor derült ki, hogy a nőt átverték – fia ugyanis semmiről sem tudott.

A rendőrség arra figyelmezteti az idősebb embereket, hogy minden esetben bizonyosodjanak meg róla, hogy valóban a hozzátartozójuk hívja őket, emellett ne adjanak pénzt idegen személyeknek még akkor sem, ha azt állítják, hogy a hozzátartozójuk kérte őket meg erre.

A nyitrai rendőrség csalás vádjával indított eljárást az ügyben.

noviny.sk/para