Kényszerleszállást hajtott végre a Donald Trump volt amerikai elnököt szállító repülőgép

2022. március 10. - 06:51 | Külföld

Kényszerleszállást hajtott végre a Donald Trump volt amerikai elnököt szállító repülőgép a múlt hét végén az egyesült államokbeli New Orleansban, miután az egyik hajtóműve meghibásodott - közölték szerdán a politikus környezetéből.

Kényszerleszállást hajtott végre a Donald Trump volt amerikai elnököt szállító repülőgép
A Dassault Falcon 900 - Wikipedia

Donald Trump szombaton repült vissza a floridai Palm Beachen lévő luxusotthonába, miután a délkelet-louisianai városban beszédet tartott a Republikánus Párt adományozói előtt.

A repülőgép, amelyen utazott, egy Dassault Falcon 900-as típus, amely az egyik adományozóé volt, mindössze száz kilométernyi távolságot tett meg, amikor az egyik hajtómű meghibásodott, és a pilóta úgy döntött, hogy visszafordul New Orleansba - derült ki a The Washington Post amerikai napilapban megjelent cikkből.

Az újság szerint Trump tanácsadókkal és a védelmével megbízott rendőrökkel utazott. Néhány órával később a republikánus milliárdos felszállt egy másik repülőgépre, amely hazavitte.

Több mint egy évvel a 2020-as elnökválasztáson elszenvedett veresége után a 75 éves Donald Trump még mindig a Republikánus Párt legfőbb irányítója. Nyilatkozataiban rendszeresen közli, indulni kíván a 2024-es elnökválasztáson, hogy egy második ciklusra ismét a Fehér Házba kerüljön.

mti/para