Képtelenség annyi lélegeztetőgépet gyártani, amennyire szükség lenne

2020. március 28. - 20:08 | Külföld

Interjút adott a Spiegelnek Stefan Dräger, a világ legnagyobb lélegeztetőgép-gyártójának vezetője a koronavírus-járvány miatt kialakult piaci helyzetről - írja a 444.hu. 

Képtelenség annyi lélegeztetőgépet gyártani, amennyire szükség lenne
Illusztráció (tasr/AP)

Egyebek mellett arról beszélt, hogy jelenleg olyan óriási a kereslet a lélegeztetőgépekre és a maszkokra, hogy egyszerűen lehetetlen elég gyorsan gyártani az eszközöket. Dräger szerint cégét, a Drägerwerket naponta keresik a világ vezető politikusai, hogy rendeléseket adjanak le, gyártókapacitásaikat folyamatosan bővítik és új embereket vesznek fel.

Dräger nemrég szerződést kötött a német kormánnyal arról, hogy egy meghatározott ütemterv szerint idén az év végéig leszállít 10 ezer lélegeztetőgépet. Közben viszont máshonnan is érkeznek rendelések, Sebastian Kurz osztrák kancellár például országa nevében 1000 gépet rendelt, de Dräger kénytelen volt lelombozni, hiszen csak 50 gép szállítását tudta azonnal vállalni a cég.

Az amerikai hatóságok közben 100 ezer lélegeztetőgépre adtak le rendelést, de Dräger ennek teljesítését egyszerűen lehetetlen küldetésnek nevezte.

(444.hu)