A képviselők azt akarják, hogy mondjon le az ámokfutó polgármester – különben ők távoznak

A kelet-szlovákiai Fekišovce község egyik pillanatról a másikra híressé vált, miután az interneten megjelent az önkormányzat alakuló üléséről készült felvétel. A képviselők most fellépnek a polgármester asszony ellen.

Az ominózus felvételt talán senkinek sem kell bemutatni: Miloslava Fedorová polgármester asszony kisiskolásként kezeli a képviselőket, elénekelteti velük a himnuszt, majd néhányukkal szóváltásba is keveredik. Végül a felvételt készítő operatőr is megkapta a magáét...

A képviselők reagálni kívánnak Fedorová viselkedésére. „Meg voltam róla győződve, hogy a polgármester asszony felelősséget vállal tettéért és önként lemond funkciójáról. Mivel a jelek szerint ez nem történik meg, lépni fogunk“ – nyilatkozta Stanislav Štefanič képviselő.

„Előtte még találkozni fogunk mi, képviselők, ugyanis eddig úgy néz ki, hogy négyen vagyunk egy ellen. Az emberek véleményére is kíváncsiak vagyunk, ezt követően javasolni fogjuk a polgármester asszonynak, hogy mondjon le a funkciójáról. Amennyiben ezt nem teszi meg, összehívjuk a sajtót és nyilvánosan lemondunk képviselői funkciónkról“ – tette hozzá Štefanič.

A törvény szerint a polgármestert az adott település lakosai válthatják le helyi népszavazás által.

Miloslava Fedorová elmondása szerint elnézést akart kérni viselkedéséért a képviselőktől, ezért meghívta őket egy újévi találkozóra. Erre azonban senki sem ment el – mindenki munkahelyi kötelezettségekre hivatkozott.

„Senkit sem akartam sem támadni, sem megalázni. Lehet, hogy az egész így jött le, de nem vagyok egy diktátor. Nem vagyok rá hajlamos, hogy valakit átverjek. Ezt megkérdezhetik azoktól is, akik engem ismernek. Mindig segítettem azoknak, akiknek szükségük volt valamire“

– nyilatkozta Fedorová.

pluska.sk