Képviselők párbaja: Zsuzsová szponzora összecsapott a seggbemászók uracskájával

Olykor nehéz szavakat találni, ha azt próbáljuk érzékeltetni, milyen kaliberű figurái vannak a szlovákiai politikai életnek. Mi ilyen szempontból amúgy is el lehetünk kényeztetve, hiszen nincs nyelvi akadálya annak, hogy kövessük a magyarországi vagy a szlovákiai közélet bohózatait. Hát most nagykanállal fogyaszthatjuk a hazai ízeket. 

Képviselők párbaja: Zsuzsová szponzora összecsapott a seggbemászók uracskájával
Facebook

Történt, hogy csütörtök este Boris Kollár, a gyerekgyáros honatya "alternatív híradót" eszkábált össze a közösségi oldalán, hogy mindenkit képbe helyezzen a soronkövetkező választások előtt. Egy aránylag jogos, frontális támadást indított a nemzeti párt "agytrösztje", Anton Hrnko ellen, aki meg nem fogta vissza magát, és éppen csak az anyukájába nem küldte el a Sme rodina társulat bonvivánját. 

Kollár azt nehezményezte videójában, hogy Hrnkóék kettős játékot űznek: az SNS tavaly levetette a törvényhozás napirendjéről az ország jóváhagyásra váró új biztonsági és védelmi stratégiai tervezetét, amelyik leszögezi, hogy Moszkva jelenti az ország számára a legnagyobb veszélyforrást. Ugyanakkor a kormánypárti Hrnko, vagy ahogy  az ellenzéki képviselő nevezte, "ez az uracska" novemberben állítólag egy kanadai NATO-s eseményen olyan dokumentumra bólintott rá, amelyik még ennél a hazai javaslatnál is jobban földbe döngöli az agresszor Oroszországot.

Kollár szerint a nemzetiek elnöke, Andrej Danko amúgy is belemászik mindenkinek a tomporába, ha a seft, a biznisz így kívánja. Mindössze erre akarta felhívni a figyelmet az ellenzék színészi képességgel is rendelkező elmebajnoka, hogy az emberek a tények alapján tájékozódjanak, hiszen mégis csak közelednek az ilyen-olyan választások.

Fájhatott ez a kritika Vlagyimir Putyin kritikátlan imádójának, mert pár órával később Hrnko beleállt a konfliktusba és darabokra szedte politikus kollégája múltját és jelenét. Persze, előtte hosszan elmélkedett arról, hogy egy rendes ember - feltehetően itt magára gondolt - egyáltalán reagáljon-e egy ilyen röhejes alakra, mint Kollár. Aztán sejthetjük, mire jutott, mert hosszan kifejti, mit tart az ellenzéki képviselőtársáról, akinek történetesen kilenc partnerétől tíz gyermeke született. Ez utóbbi kitétel nem egy mellékzönge, hanem egy olyan tény, amit Hrnko sikongató élvezettel meglovagol.

Csak a leglényegesebb mondanivalót szedtük csokorba, hadd mártózzunk meg a szlovákiai politikai szereplők bayerzsolt-díjas aranyköpéseiben:

- Kollár megtermékenyítési szakemberként végzett tevékenysége bevonzotta a magányos anyukákat

- Kollár, a szlovákiai felvilág szoknyapecére példásan törődik az iszlám világot idéző családjával

- Kollár pusztán önzetlenségből támogatta anyagilag - szlovákiai Mata Hariként is elhíresült - Zsuzsovát

- Kollár, aki az egyik hírhedt maffiózó kocsijának bestartolójaként kezdte, össze-vissza hötyög az ártatlan kapcsolatairól, amelyeket az alvilág szinte összes vezérével ápolt

Hrnko a pallérozott politológiai eszmefuttatását azzal zárja mintegy mellékesen, hogy a kanadai NATO-akción nem is ment szembe Moszkvával, amit szerinte a szlovákiai politikai élet gyöngyszeme igaztalanul állít videójában.

Ezt a csörtét a bunkóság pástján Hrnko nyerte meg, de már alig bírjuk kivárni Kollár visszavágását. Egyik félért sem kár.

(sp)