A képviselőknek megtiltották, hogy a parlament mellett parkoljanak

2016. október 17. - 11:08 | Belföld

Daniel Guspan, a parlament hivatalának vezetője megtiltotta a képviselőknek, hogy az intézmény mellett parkoljanak járműveikkel. Az OĽaNO képviselői szerint ezzel akarják meggátolni, hogy az épület mellé állítsák a „Fico chráni zlodejov” (Fico a tolvajokat védi) feliratú lakókocsit.

A képviselőknek megtiltották, hogy a parlament mellett parkoljanak
Fotó: SITA

Guspan tájékoztatása szerint október 14-től változik a parkoló kihasználási funkciója. „A parlament tevékenységének bebiztosítása végett az adott területen csak ideiglenesen állhatnak meg a hazai és külföldi delegációk, valamint diplomáciai egyesületek járművei, amennyiben a személyek hivatalos ügyben érkeztek a parlamentbe” - tájékoztatta Guspan a képviselőket.

Emellett a parlamenti hivatal által kiadott parkolói engedélyek azonnali hatállyal érvényüket vesztették, az új szabály figyelmen kívüli hagyásáért elvontatják a járművet.

Az OĽaNO ebben a parkolóban állította le a „Fico a tolvajokat védi” feliratú lakókocsiját is. „Igor Matovič engedélyt kapott arra, hogy a lakókocsi a parkolóban állhasson” - nyilatkozta Richard Vašečka, az OĽaNO-frakció vezetője.

„Minden bizonnyal nem tetszik nekik az autón látható felirat, ezért megoldást kerestek arra, hogy eltüntethessék azt. Nevetséges rendeletet hoztak ez ügyben, miszerint a parkolót már nem használhatják a parlament képviselői” - tette hozzá Vašečka.

SME/para

Címkék: parlament, parkoló, OĽaNO