A kerékpárost szidta a maffiózók ügyvédje, aki a dunai töltésen jár Somorjáról Pozsonyba

Időről-időre botrány alakul ki annak kapcsán, hogy egyes Somorja környékén élő autósok hétköznapokon a dunai töltésen közlekednek Pozsonyba, ezzel kerülve ki a reggeli dugókat.

Egy kerékpáros aktivista legutóbb a szlovák maffiózók kedvelt ügyvédjét, a Somorján élő Dušan Daňovýt kapta lencsevégre, ahogy Pozsony felé tart a töltésen - melyen kizárólag a Vízgazdálkodási Vállalat járművei, és a külön engedéllyel rendelkezők közlekedhetnek.

Daňový - aki egykor Jozef Roháč, az egyik legkegyetlenebb szlovák bérgyilkos jogi képviselője is volt - nem húzta be fülét-farkát az őt levideózó kerékpáros előtt, sőt, vulgárisan szidalmazni kezdte a férfit.

"Leb*sszak neked egyet? (...) Menj munkába, te f*sz! Itt mindenki munkába jár, nem biciklizik! (...) Menj a p*csába! Intézd el először a közlekedést azon az úton! Minden nap két órán keresztül fogunk munkába járni, te f*sz?"

- mondta az ügyvéd a kerékpáros aktivistának, aki már nem először hívta fel a figyelmet a dunai töltésen közlekedő, szabálysértő autósokra.

Daňový viselkedését hamarosan az ügyvédi kamara is kivizsgálja. 

Lezárják a töltést?

A Vízgazdálkodási Vállalat emberei hétfőn ellenőrizték a szóban forgó töltést, és minden arra járó - és engedéllyel nem rendelkező - autóst felszólítottak, hogy ne használják az utat. A keddi nap folyamán a rendőrséget is bevonják az ellenőrzésbe. A töltésen közlekedő sofőrökre 165 euróig terjedő bírság szabható ki.

Dúcz József, a Vízgazdálkodási Vállalat pozsonyi részlegének igazgatója a SME napilapnak úgy nyilatkozott, hogy még ezen a héten lezárják a töltés gútori (Hamuliakovo) felhajtóját, és ezzel véglegesen véget vetnek a szabálysértők praktikáinak.

(para/SME)