Kerékpárutat adtak át Bacsfától Keszölcésig

2021. május 1. - 10:28 | Régió

A héten átadták a jórészt EU-s támogatásból épült kerékpárutat, mely összeköti a bacsfa-szentantali templomot és kolostort a keszölcési (Dunaszerdahelyi járás) kompkikötővel, ezzel támogatva a régió szakrális idegenforgalmát.

Kerékpárutat adtak át Bacsfától Keszölcésig
Fotók: Trnava-vuc.sk - További fotókért kattints!

A megépült, 4,4 kilométer hosszú útvonal ráköti a vért könnyező Boldogasszony búcsújáró és kegyhelyet, a Bacsfa-Szentantalban található kolostort és templomot az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárútra - olvasható a megye Facebook-oldalán.

A projekt a SacraVelo program, valamint a V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül valósult meg. Előbbi a Duna térségében a határon átnyúló, szakrális jellegű, zarándok kerékpárutak hálózatának bővítését tűzte ki céljául.

Berényi József ennek kapcsán elmondta, hogy a kerékpárút a szakrális turizmuson kívül a régióban élőket is segíti, akik kerékpárral indulnak útnak munkába vagy az iskolába.

A SacraVelo projekt teljes költségvetése 2,7 millió euró, melynek 85%-a, 2,3 millió euró származik az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, 10% az állami, míg 5% a megyei költségvetésből.

(parameter/trnava-vuc.sk)