A kertek alatt álltak meg a lángok – önkéntes tűzoltók felvételei és egy vérfagyasztó videó a Lég és Nagypaka közti gabonatűzről!

2022. július 3. - 07:00 | Régió

Amint arról már pénteken este beszámoltunk, rég nem látott méretű tűzvész sújtotta a gabonát Lég és Nagypaka (Dunaszerdahelyi járás) között. Mintegy 30 hektáron gyulladt ki a gabona.

A kertek alatt álltak meg a lángok – önkéntes tűzoltók felvételei és egy vérfagyasztó videó a Lég és Nagypaka közti gabonatűzről!
A légi önkéntesek felvétele - További felvételek a légiektől, nagypakaiaktól, tejfaluiaktól és dióspatonyiaktól kattintás után!

Óriási erőt jelentett, hogy a hivatásos somorjai és dunaszerdahelyi egységek mellett 19.45 környékén a helyszínre tudták vezényelni a környék faluinak szinte összes önkéntes tűzoltóegységét. A légiek érkeztek elsőként, összesen 9-en, Nagypakáról 7-en, Gombáról 10-en, Dióspatonyból 6-an. Jelen voltak továbbá önkéntes tűzoltók Nagymagyarról, Szentmihályfáról, Tejfaluról, Hodosból.

A lángok egészen a lég-szászi lakónegyedig értek, tulajdonképpen csak az ott húzódó kanális állította meg a lángokat, a rendkívül erős szél viszont így is nagy veszélyt jelentett. A füstöt Dunaszerdahelyen és környékén is érezni lehetett.

A bevetés mintegy 21.15-ig tartott, később viszont kisebb mértékben, de még felcsaptak a lángok, így felügyelni kellett a helyszínt.

(parameter)