Kerületi focikalauz: Gólzáporra van kilátás Párkányban

2019. május 18. - 10:17 | Sport

A nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában sorozatban háromszor diadalmaskodott a Radványi-legénység. A bősi drukkerek abban bíznak, hogy kedvenceik negyedszer is begyűjtik a három pontot. Ennek érdekében a jobb helyzetkihasználásra is szükségük lesz a vendéglátóknak.

Kerületi focikalauz: Gólzáporra van kilátás Párkányban
Lelkes Vince illusztrációs felvétele

„Elsősorban a koncentráció hiányával magyarázom a gyatra helyzetkihasználást. Nem tesz jót nekem a kispadról figyelni, miként ügyetlenkedik el számolatlanul védenceim a góllal kecsegtető ziccereket. Méghozzá olyan pozíciókban, amikor szerintem nehezebb kihagyni, mint góllá értékesíteni. Az viszont pozitívumnak számít, hogy gyakran kerülünk helyzetbe”

– tapintott rá alakulata gyenge pontjára Radványi Miklós. Alighanem sok nézőt vonz a Lévai járást képviselő alakulatok nagyölveldi párbaja. A vágsellyeiek malženicei pontrablása meglepetést keltene, A galántaiak eltökélték, hogy két vállra fektetik a púchoviakat.

A nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában az éllovas marcelházaiak az illésházaiakat, a trónkövetelő hodosiak pedig a negyedieket fogadják. A Straka-legénység győzelme, a Prokop-alakulat pontszerzése helycseréhez vezethetne a tabella élén. Nagy csatára van kilátás az ímelyiek és az alsószeliek megmérettetésén. Gólgazdag csatára számíthatnak Párkányban a futballhívek, a vendég Hrušovany hálója ugyanis az utóbbi három bajnokin 32-szer (?!) rezdült.

A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában négy csallóközi (Egyházkarcsa–Kisudvarnok, Nagymegyer–Lég, Jányok–Nyárasd, Szap - Csiliznyárad–Nagymagyar) régióderbi zajlik vasárnap. A dobogón tanyázó trió tagjai közül csupán az éllovas jányokiak játszanak hazai pályán. A nagymegyeriek az utóbbi hetekben jó eredményekkel örvendeztették meg szurkolóikat, formajavulásukat a légiek elleni összecsapáson is szeretnék prezentálni. Március 30-tól nyeretlenek a korábban éllovas, jelenleg 3. helyezett csenkeiek, ők Vágán térhetnek vissza a győzelmek hullámhosszára.

A nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában közönségvonzó rangadókat rendeznek Ipolyságon, Nagykeszin, Perbetén és Zsitvabesenyőn.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap lebonyolításra kerülő párharcok kezdési időpontját és a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 26. forduló – szombat, 17.00: Pov. Bystrica–Sp. Trnava B (Bezák). Vasárnap, 10.30: FC Nitra B–Beluša (Valent); 17.00: FC ViOn Zl. Moravce – Vráble B–Érsekújvár (Matulová), Bős–N. Mesto n/V. (Sárai), Nagyölved–Garamkálna (Drobec), Galánta–Púchov (Bartko), Malženice–Vágsellye (Fehér).

Szabadnapos: Led. Rovne.

NYUGAT-SZLOVÁKIAI IV. LIGA, DÉLKELET, 26. forduló – szombat, 17.00: Párkány–Hrušovany (Pucher), Marcelháza–Illésháza (Soboňa). Vasárnap, 17.00: Šurany–Újlót (Polena), Hodos–Negyed (Havran), Kozárovce–H. Obdokovce (Volf), Ímely–Alsószeli (Kotrec).

Szabadnapos: Tovarníky, Gúta.

NYUGAT-SZLOVÁKIAI V. LIGA, DÉLI CSOPORT, 26. forduló – szombat, 17.00: Šoporňa–Felsőszeli(Kačička). Vasárnap, 17.00: Egyházkarcsa–Kisudvarnok (Jančovič), Vága–Csenke (Fúrik), Nagyabony–Kismácséd (Floriš), Nagymegyer–Lég (Palkovič), Nádszeg–Vágfarkasd (Miakiš), Jányok–Nyárasd (Sák), Szap-Csiliznyárad–Nagymagyar (Mokrý).

NYUGAT-SZLOVÁKIAI V. LIGA, KELETI CSOPORT, 26. forduló – szombat, 17.00: Ipolyság–Léva (Ševčík), Ógyalla–V. Ďur (Vyletelka), FC Activ Nagykeszi–Naszvad (Joz. Kováč). Vasárnap, 17.00: Perbete–Hetény (Kukan Zs.), Udvard–Podlužany (L. Janček), Ipolyszalka–Nyitranagykér (Urblík), Kmeťovo–Ekel (M. Dutka), Zsitvabesenyő–Tardoskedd (Majcher).

ái