Kerületi focikalauz: Hodos–Nagyabony örökrangadó az V. liga Déli csoportjában

2021. november 13. - 09:53 | Sport

Szombaton és vasárnap az őszi idényt záró fordulót rendezik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség hatáskörébe tartozó bajnokságokban.

Kerületi focikalauz: Hodos–Nagyabony örökrangadó az V. liga Déli csoportjában
Szombaton és vasárnap az őszi idényt záró fordulót rendezik

A III. ligában ezúttal is foghíjas forduló zajlik, a koronavírus-járvány miatt elmarad a nagyölvediek idegenbeli (N. Mesto n/V.) megmérettetése. Szeptember 26-tól veretlenek a vágsellyeiek, akik a Vág-parti stadionban a Beluša elleni erőpróbán igyekeznek megnyújtani pozitív sorozatukat. Meglepetést keltene az ímelyiek pontszerzése a mezőny éllovasa elleni összecsapáson, melyre semleges pályán, nevezetesen Zsolnán kerül sor.

A IV. liga Délkeleti csoportjábana mezőny bősi eminense a Parkerdei stadionban teheti fel az i-re a pontot. A Johancsik-legénység őszi elsőségét már senki sem veszélyeztetheti, ráadásul pazar veretlenségi sorozatának meghosszabbítása is reálisnak tűnik. Egykor felsőbb osztályban megfordult csapatok presztízscsatáját izgulhatják végig a futballhívek Gútán, ahol a nagymegyeriek vendégszerepelnek. Kideról: nyeretlenül zárják-e a fociőszt a tabella végén lehorgonyzott ipolyságiak?

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal is három (Pozsonyeperjes–Csenke, Hodos–Nagyabony) csallóközi régióderbi zajlik. A harmadik, az illésházaiak és a jányokiak megmérettetése elmarad. A legvonzóbbnak a szomszédos települések képviselő alakulatok, a Hodos–Nagyabony párbaja ígérkezik. Az éllovas nádszegiek szabadnapot tartanak. Sopornyai riválisuk Légen egyérteműen zsákmányra hajt, ellenkező esetben a második helyen telel.

Az V. liga Keleti csoportjában az őszi elsőség a tét Pozbán ahol a hazaiak remélt sikerükkel lecserélhetik a listavezetőt (Podhájska). A tisztségviselők is átérzik a tét súlyát, nem tették közzé a mérkőzést irányító játékvezető nevét.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 15. forduló – szombat, 13.30: FC Nitra–Marcelháza (Búri), Érsekújvár–Častkovce (Šinka), Galánta–Malženice (Pecek), Garamkálna–FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B (Kukan D.), Myjava–Partizánske (Drobec); 16.30: Považská Bystrica–Ímely (Hulínek – Zsolna). Vasárnap, 13.30: Vágsellye–Beluša (Fehér), Léva–Lednické Rovne (Bartko).
Elmarad: Nové Mesto nad Váhom–Nagyölved.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELETI CSOPORT, 15. forduló – szombat,13.30: Udvard–Nagylót (Slatárovič), Naszvad–Kozárovce (Barát), Gúta–Nagymegyer (Santa). Vasárnap, 13.30: Tardoskedd–Ógyalla (Bányi), Bős–Zsitvabesenyő (Černej), Pata–Negyed (Benko), Ipolyság–Párkány (Šmátrala), Kovarce–Tovarníky (Meluš).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 15. forduló – szombat, 13.30: Pozsonyeperjes–Csenke (Debnár), FK Nagymagyar–Hidaskürt (Majcher), Lég–Šoporňa (Fuňák). Vasárnap, 13.30: Jóka–Kismácséd (Sák), Hodos–Nagyabony (Mráz), Brodské–Egyházkarcsa (Košťál), Nyárasd–Zvončín (Petránek).
Elmarad: Illésháza–Jányok (pótlás: november 21.).
Szabadnapos: Nádszeg.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 15. forduló – szombat, 13.30: Pozba–Podhájska (lapzártáig nem jelölték a játékvezetőt),), Zselíz–Komjatice (Gula), Ekel–Bánov (Barczi), Dulovce–Nagykér (Valentová), Szőgyén–Dolný Ohaj (Zorvan). Vasárnap, 13.30: Szímő–Muzsla (Kubica), Lipová–Šurany (Šima), Kmeťovo–Ipolyszalka (Cvešper).
Elmarad: Podlužany–Szentpéter.

ái