Kerületi focikalauz: Jányok–Csenke örökrangadó az V. liga Déli csoportjában

2021. október 16. - 09:44 | Sport

Szombaton és vasárnap a 11. forduló párharcait rendezik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség által irányított bajnokságokban.

Kerületi focikalauz: Jányok–Csenke örökrangadó az V. liga Déli csoportjában
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A III. ligában bravúrnak számítana az érsekújváriak sikere az éllovas vágbeszterceiek elleni erőpróbán. A listavezető erejét minősíti, hogy az új idényben még veretlen. Vendéglátóként gyarapíthatják gyűjteményüket a vágsellyeiek, vendégként a galántaiak.

A IV. liga Délkeleti csoportjában az éllovas bősiek a Parkerdei stadionban a párkányiak elleni erőpróbán folytathatják parádés őszi veretlenségi szériájukat. A még nyeretlen ipolyságiak otthonában a gútaiak favoritként lépnek pályára. Háromesélyesnek tűnik a negyediek és az ógyallaiak összecsapása.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal is két (Jányok–Csenke, Illésháza–Egyházkarcsa) csallóközi régióderbi zajlik. Közülük a jányokiak és a csenkeiek került a szurkolók figyelmének fókuszába. Nehéz feladat vár a hodosiakra. Soros ellenfelük, a Nádszeg ugyanis az utóbbi kilenc bajnokin megőrizte veretlenségét. Kiderül: megemésztették-e már a legutóbbi kiütéses vereséget a pozsonyeperjesiek, akiknek a hálója 9-szer rezdült Zvončínban. Zsinórban nyolc meccsen egyetlen pontot sem szereztek az illésházaiak, akik ezúttal az egyházkarcsaiak elleni régiórangadón mozdulhatnak el a holtpontról. Mátyusföldiek feszülnek egymásnak Jókán.

Az V. liga Keleti csoportjában a sereghajtó szentpéteriek legutóbb szeptember 5-én nyertek, azóta hat mérkőzésen csupán egy ponttal gyarapították gyűjteményüket. Vasárnap az ipolyszalkaiak ellen hazai környezetben zajló mérkőzésükön szeretnének javítani gyengécske őszi mérlegükön.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.
TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 11. forduló – szombat, 14.00: FC Nitra–Malženice (Janček), Partizánske–Ímely (Šima), Nové Mesto nad Váhom–Garamkálna (Drobec), Považská Bystrica–Érsekújvár (Valentová), Vágsellye–Nagyölved (Fehér). Vasárnap, 14.00: Léva–Galánta (Trnka), Beluša–Marcelháza (Hybský), Častkovce–FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B (M. Švolík).
18.00: Myjava–Lednické Rovne (Sedlár).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELET, 11. forduló – vasárnap, 13.30: Pata–Nagymegyer (Szalai); 14.00: Negyed–Ógyalla (Santa), Zsitvabesenyő–Nagylót (Husár), Tardoskedd–Kozárovce (Bircsák), Bős–Párkány (Obeda), Udvard–Tovarníky (Jakubis), Naszvad–Kovarce (Osuský), Ipolyság-Gúta (Oselský).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 11. forduló – szombat, 14.00: FK Nagymagyar–Zvončín (Ján Kováč). Vasárnap, 14.00: Nagyabony–Kismácséd (Žažo), Jányok–Csenke (Magdolen), Jóka–Hidaskürt (Žember), Illésháza–Egyházkarcsa (Mihál), Hodos–Nádszeg (Kačička), Pozsonyeperjes–Šoporňa (Vido), Brodské–Nyárasd (Vyletelka).
Szabadnapos: Lég.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 11. forduló – szombat, 14.00: Komjatice–Podlužany (Šima), Pozba–Bánov (Ševčík), Zselíz–Nagykér (Sák), Szímő–Šurany (Drábik); 15.00: Ekel–Dolný Ohaj (Szöllősy). Vasárnap, 14.00: Muzsla–Podhájska (Baláž), Szentpéter–Ipolyszalka (Frič), Dulovce–Szőgyén (Belanský), Lipová–Kmeťovo (Kollár).

ái