Kerületi focikalauz: Javítani szeretnének a nagymegyeriek

2020. szeptember 25. - 12:54 | Sport

A III. ligában a nyeretlenül sereghajtó ímelyiek vendéglátóként a vágbeszterceiek elleni fellépésükön javíthatnak szurkolóikat sokkoló mérlegükön. A nagyölvediek a galántaiakat fogadják, ezen a bajnokin újra góllövőre várnak. 

Kerületi focikalauz: Javítani szeretnének a nagymegyeriek
Őry Tibor illusztrációs felvétele

Említést érdemel, hogy a nagyölvediek az őszi idényben lejátszott hét találkozójukon csupán a Lednické Rovne ellenin szereztek két találatot, hat meccsen viszont gólképtelenek voltak... Meglepetést keltene a garamkálnaiak és az érsekújváriak idegenbeli pontrablása.

A IV. liga Délkeleti csoportjában a nagymegyeriek és a gútaiak megmérettetésére fókuszálnak a szurkolók. Ami az előzményeket illeti hatszor rezdült a termálosok hálója legutóbb a vágpattaiak elleni idegenbeli meccsükön, van miért kiengesztelniük drukkereieket. A gútaiak viszont a sereghajtó elleni 3:0-ás sikerükkel elillanni látszó önbizalmukat pallérozták. Az alsóházban leragadt udvardiak a lévaiak skalpját igyekeznek begyűjteni. Az ógyallaikat is bosszantja legutóbbi négygólos vereségük, ezért egyértelmű, hogy a vágpattaiak elleni szombati erőpróbán győzelemre törnek. Annyi biztos: a három pont begyűjtése nem lesz egyszerű feladat.

Az V. liga Déli csoportjában vasárnap négy csallóközi régióderbi (Bős–Nyárasd, Nagyabony–Kisudvarnok, Egyházkarcsa–Jányok, Lég–FC STK 1914 Somorja B) szerepel a forduló kínálatában. Az éllovas nádszegiek a mátyusföldiek presztízscsatáján a jókaiakkal csatáznak a pontokért.

Az V. liga Keleti csoportjában a mezőny veretlen muzslai listavezetője a 3. helyen tanyázó tardoskediekkel méri össze a tudását. A trónkövetelő ekeliek a pozbaiakat fogadják.

„Azon leszünk, hogy átvegyük a vezetést a tabellán. Szeretnénk zsinórban hatodik meccsünket is megnyerni”

– vázolta fel elvárásait Uzola István, az ekeli zöld-fehérek trénere. A Keleti csoportban egyébként két mérkőzés elmarad.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 8. forduló – szombat, 15.00: Nové Mesto nad Váhom–Vágsellye (J. Švolík); 18.00: Myjava–Garamkálna (Vaňo). Vasárnap, 10.30: FC Nitra B–Malženice (Búri); 15.00: FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B–Érsekújvár (Janček), Ímely–Považská Bystrica (Sedlár), Beluša–Častkovce (Trnka), Nagyölved–Galánta (P. Krivošík), Lednické Rovne–Marcelháza (Gašparovič).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELET, 8. forduló – szombat, 15.00: Šurany–Kovarce (Proč), Ógyalla–Pata (Judíny), Tovarníky–Ipolyság (Gendiar), Párkány–Zsitvabesenyő (Srnec); 15.30: Negyed–Naszvad (Meluš). Vasárnap, 15.00: Nagymegyer–Gúta (Božík), Udvard–Léva (Volf), Veľké Lovce–Kozárovce (Otrubčák).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 8. forduló – szombat, 15.00: Hidaskürt–Csenke (Hromádka), Šoporňa–Illésháza (Fabian). Vasárnap, 15.00: Bős–Nyárasd (Pacher), Nagyabony–Kisudvarnok (Mráz), Hodos–Kismácséd (Jordanov), Egyházkarcsa–Jányok (Slatárovič), Lég–FC STK 1914 Somorja B (Baláž), Nádszeg–Jóka (Petránek).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 8. forduló – szombat, 15.00: Ekel–Pozba (Hudec), Komjatice–Podlužany (Tarko). Vasárnap, 15.00: Nyitranagykér–Podhájska (Barczi), Muzsla–Tardoskedd (Žember), Ipolyszalka–Zselíz (Magdolen), Lipová–Szímő (Halmo).

Elmarad: Bánov–Kmeťovo, Szőgyén–Dulovce.

ái