Kerületi focikalauz: Jókán felköthetik a gatyát a légiek

2021. szeptember 4. - 07:56 | Sport

Szombaton és vasárnap az 5. forduló párharcait rendezik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség által irányított bajnokságokban

Kerületi focikalauz: Jókán felköthetik a gatyát a légiek
Horváth Tímea illusztrációs felvétele

A III. ligában a végeken lehorgonyzott, még nyeretelen lévaiak Vágsellyén igyekeznek elmozdulni a holtpontról. A galántaiak vágbesztercei pontrablása meglepetést keltene. Tabellaszomszédok labdarúgói feszülnek egymásnak Nagyölveden. Szerdai sikerük után az érsekújváriak és a marcelházaiak vendéglátóként újabb győzelemre hajtanak.

A IV. liga Délkeleti csoportjában veretlen bősiek a naszvadiak elleni hazai összecsapáson szeretnék megnyújtani pozitív sorozatukat. Egykor felsőbb osztályban is megfordult ellenfelek csatáznak a pontokért Párkányban. A tardoskeddiek és az ipolyságiak megmérettetése után a még nyeretlen páros egyik tagja véget vethet negatív szériájának. Hasonló elképzeléssel lépnek pályára a sereghajtó Negyed futballistái.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal csupán csallóközi régióderbi (Jányok–Nyárasd, Pozsonyeperjes–FK Nagymagyar). A légieknek résen kell lenniük, ugyanis soros ellenfelük, a Jóka rendre ízekre szedi ellenfeleit. Legutóbb 12:0-ra verte az Illésházát, négy bajnokiján 46-szor (!) rezegtette meg az ellenfelek hálóját. A hodosiak az új idényben még nem szereztek pontot. Mentségükre szolgál, hogy rendre ellenfeleik otthonában szerepeltek. „Menet közben rendeztük a sorokat. Több játékosunk külföldön dolgozott, csak az elmúlt napokban tért vissza hozzánk. Vasárnap a Brodské elleni bajnokin szeretnék elkezdeni a pontok gyűjtését” – nyilatkozta a Paraméternek Navrátil Károly, a hodosiak edzője.

Az V. liga Keleti csoportjában a Komáromi járást képviselő csapatok összecsapására, nevezetesen a szentpéteriek és az ekeliek párbajára fókuszálnak a futballhívek.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdésii dőpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 5. forduló – szombat, 16.00: Érsekújvár–Lednické Rovne (Trnka), Marcelháza–Malženice (Dančo), Partizánske–FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B (Hulínek), Považská Bystrica–Galánta (Sedlár), Vágsellye–Léva (D. Janček), FC Nitra–Častkovce (Sárai). Vasárnap, 16.00:Nagyölved–Ímely (J. Švolík), Beluša–Garamkálna (Matulová), Myjava–Nové Mesto nad Váhom (Vaňo).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELET, 5. forduló – szombat, 16.00:Párkány–Ógyalla (Santa). Vasárnap, 16.00: Kozárovce–Nagymegyer (Osuský), Nagylót–Tovarníky (Uhrín), Negyed–Kovarce (M. Pavlovič), Zsitvabesenyő–Gúta (Mokoš), Tardoskedd–Ipolyság (Černek), Bős–Naszvad (Plecho); 16.30: Pata–Udvard (Kiš).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 5. forduló – vasárnap, 16.00: Egyházkarcsa–Kismácséd (Šima), Hidaskürt–Nádszeg (Mihál), Csenke–Šoporňa (Strečko), Nagyabony–Zvončín (Ján Kováč), Jányok–Nyárasd (Rečka), Jóka–Lég (Vido), Hodos–Brodské (Frič), Pozsonyeperjes–FK Nagymagyar (Frajka).

Szabadnapos: Illésháza.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 5. forduló– szombat, 16.00: Pozba–Kmeťovo (Debnár), Zselíz–Lipová (Cvešper). Vasárnap, 16.00: Podhájska–Nagykér (Jordanov), Bánov–Šurany (Halmo), Podlužany–Ipolyszalka (Kiss), Muzsla–Dolný Ohaj (Fehér), Komjatice–Szőgyén (Révay), Szímő–Dulovce (Jordanov), Szentpéter–Ekel (Lévai).

ái