Kerületi focikalauz: Ki nyeri a három csallóközi régióderbit?

2021. szeptember 25. - 11:06 | Sport

Szombaton és vasárnap a 8. forduló párharcait rendezik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség által irányított bajnokságokban. 

Kerületi focikalauz: Ki nyeri a három csallóközi régióderbit?
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A III. ligában az Érsekújvár–Marcelháza bajnokira, fókuszálnak a futballhívek. Háromesélyesnek tűnik a galántaiak és a tavasszal még Fortuna ligás nyitraiak párbaja. Vendéglátóként a garamkálnaiak a Myjava, a nagyölvediek a Partizánske skalpját szeretnék begyűjteni. Az ímelyiek remélt sikerükkel javíthatnának a tabellán elfoglalt pozíciójukon. Ősszel gyengélkednek a vágsellyeiek, az aranyosmaróti ViOn-fakó elleni idegenbeli mérkőzésükön azonban meglephetik a hazaiakat.

A IV. liga Délkeleti csoportjában az éllovas bősiek a Kovarce vendégeként igyekeznek folytatni veretlenségi szériájukat. Izgalmasnak ígérkezik az egykor felsőbb osztályban is megfordult párkányiak és a negyediek erőpróbája, valamint a Komáromi járást képviselő kollektívák Ógyalla–Naszvad presztízscsatája. A végeken kullogó ipolyságiak az udvardiak elleni összecsapáson rugaszkodhatnak el a holtponról, harcolhatják ki első győzelmüket az új idényben.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal három (Lég–Pozsonyeperjes, Nyárasd–Hodos, Egyházkarcsa–Nagyabony) csallóközi régióderbi zajlik. Nagy csatára van kilátás a trónkövetelő sopornyaiak és a listavezető jókaiak megmérettetésén.

Az V. liga Keleti csoportjában a Szőgyén–Szímő és az Ipolyszalka–Pozba párharc került a figyelem fókuszába.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési dőpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 8. forduló– szombat, 15.00: Garamkálna–Myjava (Hybský), Érsekújvár–Marcelháza (Valentová). Vasárnap, 15.00: Ímely–Nové Mesto nad Váhom (Búri), Léva–Častkovce (Jozef Švolík), Galánta–FC Nitra (Sedlár), FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B–Vágsellye (Trnka), Malženice–Považská Bystrica (Martin Švolík), Lednické Rovne–Beluša (Šima), Nagyölved–Partizánske (Dančo).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELET, 8. forduló – szombat, 15.00: Gúta–Pata (D. Kováčik), Tovarníky–Tardoskedd (Santa), Párkány–Negyed (Mokoš). Vasárnap, 15.00: Ógyalla–Naszvad (Bojda), Ipolyság–Udvard (Mlinkovics), Kovarce–Bős (Foltín), Nagymegyer–Zsitvabesenyő (Benko), Kozárovce–Nagylót (Srnec).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 8. forduló – szombat, 15.00: Zvončín–Illésháza (Fabian), Šoporňa–Jóka (Ševčík). Vasárnap, 15.00: Kismácséd–Brodské (Jordanov), Lég–Pozsonyeperjes (Debnár), Nyárasd–Hodos (Petránek), Nádszeg–Jányok (Žember), Egyházkarcsa–Nagyabony (Baláž), Hidaskürt–Csenke (Košťál).

Szabadnapos: FK Nagymagyar.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 8. forduló – vasárnap, 15.00: Podhájska–Dulovce (Szöllősy), Lipová–Ekel (Rusinko), Kmeťovo–Szentpéter (Mokoš), Szőgyén–Szímő (Šimonek), Dolný Ohaj–Zselíz (Ján Kováč), Ipolyszalka–Pozba (Pintér), Šurany–Komjatice (Vido), Nagykér–Muzsla (Rojko), Bánov–Podlužany (Fehér).

(ái)