Kerületi focikalauz: Kiheverték-e a hodosiak a bősi fiaskót?

2021. június 11. - 19:13 | Sport

Szombaton és vasárnap a 13. forduló párharcaival folytatódnak a Nyugat-szlovákiai kerületi focibajnokságok. Azt már előre borítékolhatjuk, hogy több helyszínen elmarad az összecsapás.

Kerületi focikalauz: Kiheverték-e a hodosiak a bősi fiaskót?
Őry Tibor illusztrációs felvétele

Az utóbbi hetekben főleg a vendégcsapatok nem utaztak el a mérkőzésekre. A koronavírus-járvány ugyanis alaposan megritkította a játékosállományt, a futballisták erőnléte, felkészültsége is megkérdőjelezhető. Ráadásul kieső sem lesz, így a végeken kullogókat nem fenyegeti veszély. A jelenlegi gazdasági helyzetben pedig a feljutás sem túl vonzó…

A III. ligában a tabella legalsó fokán szerénykedő érsekújváriak a Lednické Rovne elleni bajnokin szeretnék győzelemmel megörvendeztetni szurkolóikat. Két sima vereség (0:3, 0:3) után hasonló elképzeléssel lépnek pályára a 15. helyen szerénykedő galántaiak. A vágsellyeiek legutóbb vendégként verték a bajnokaspiráns Myjavát, ezúttal hazai környezetben az éllovas Belušát is szeretnék két vállra fektetni. Meglepetést keltene a nagyölvediek és az ímelyiek pontrablása. Háromesélyes a vágbeszterceiek és a marcelházaiak megmérettetése.

A IV. liga Délkeleti csoportjában az egykor felsőbb osztályban vitézkedő gútaiak és a párkányiak, valamint a bajnoki címre hajtó járási duó (Kozárovce, Léva) lévai megmérettetésére fókuszálnak a focihívek. A nagymegyeriekre is nehéz feladat vár a Tovarníky elleni párharcon.

Az V. liga Déli csoportjában vasárnap négy csallóközi régióderbi (Jányok–Bős Illésháza–FC STK 1914 Somorja B, Kisudvarnok–Lég, Nyárasd–Egyházkarcsa) zajlik. Jányokon kiderül, maradt-e még puskaporuk a bősieknek, akik legutóbb 11-et vágtak a hodosiaknak. Arra a kérdésre is választ kapunk, vajon kiheverték-e a hodosiak a bősi fiaskót? Izgalmasnak ígérkezik mátyusföldi riválisok, a kismácsédiak és a nádszegiek párbaja.

Az V. liga Keleti csoportjában az éllovas pozbaiak hazai környezetben gyarapíthatják gyűjteményüket. A zselíziek a sereghajtó szímőiek elleni találkozón csak a győzelmet tartják elfogadhatónak.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 13. forduló – szombat, 11.00: FC Nitra B–Myjava (Vaňo); 17.00: Častkovce–Nové Mesto nad Váhom (P. Krivošík), Garamkálna–Galánta (Trnka), Považská Bystrica–Marcelháza (Bartko), Érsekújvár–Lednické Rovne (Jozef Kováč), Vágsellye–Beluša (Gašparovič). Vasárnap, 17.00: Malženice–Nagyölved (Sedlár), FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B–Ímely (Búri).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELET, 13. forduló – szombat, 17.00: Gúta–Párkány (M. Pavlovič). Vasárnap, 17.00: Naszvad–Šurany (Plecho), Ipolyság–Zsitvabesenyő (Mokoš), Léva–Kozárovce (Černek), Pata–Veľké Lovce (Bányi), Kovarce–Negyed (Šebeň), Nagymegyer–Tovarníky (Gendiar).

Elmarad: Ógyalla–Udvard.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 13. forduló – vasárnap, 17.00: Jányok–Bős (Ján Kováč), Illésháza–FC STK 1914 Somorja B (Miroslav Ševčík), Csenke–Jóka (Lackovičová), Kismácséd–Nádszeg (Piaček), Kisudvarnok–Lég (Boledovič), Nyárasd–Egyházkarcsa (Košťál), Nagyabony–Šoporňa (Fábry), Hodos–Hidaskürt (Baláž).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 12. forduló – szombat, 17.00: Pozba–Szőgyén (Gendiar), Zselíz–Szímő (Šima), Nyitranagykér–Muzsla (Floriš). Vasárnap, 16.00: Bánov–Ipolyszalka (Slatárovič); 17.00: Podhájska–Komjatice (Urbanovič), Kmeťovo–Lipová (Šturdík), Dulovce–Ekel (Barczi).

Elmarad: Tardoskedd–Podlužany.

(ái)