Kerületi focikalauz: A koronavírus miatt marad el a Bős–Csenke bajnoki

2020. augusztus 15. - 09:33 | Sport

A koronavírus terjedése begyűrűzik a fociba is, nagy hatással van a labdarúgó-bajnokságokra. 

Kerületi focikalauz: A koronavírus miatt marad el a Bős–Csenke bajnoki
Őry Tibor illusztrációs felvétele

Ennek ékes bizonyítéka, hogy a Covid-19 mattolta a Nyugat-szlovákiai V. liga Déli csoportja 2. fordulójának bősi párharcát, melyen vasárnap délután a csenkeiek léptek volna pályára a Parkerdei stadionban.

A Paraméter értesülése szerint a bősiek egyik játékosának családtagja került kapcsolatba egy pozitívan tesztelt személlyel. Az érintett futballistát nem nevesítették, azt viszont megjegyezték, hogy a járványügyi szakemberek időközben megtették a szükséges intézkedéseket, de a további intézkedéséig a szoros érintkezéseket el kell kerülniük a csapat tagjainak.

„A problémáról tájékoztattuk az irányító szövetséget. A kialakult helyzetre való tekintettel a sporttechnikai bizottság elővigyázatossági, egészségügyi-biztonsági okokból a halasztás mellett döntött. Nem csupán a felnőtt csapatunk, de a III. ligás ifialakulatunk sem játszik bajnoki meccset a hét végén. Kedden megtudjuk a teszt eredményét, ennek függvényében tudunk konkrétumokat mondani a folytatásról, az elhalasztott meccsek pótlásáról”

– nyilatkozta hírportálunknak a bősiek klubtitkára, Kovács Zsolt.

A III. ligában szombaton mátyusföldi riválisok presztízscsatája zajlik Vágsellyén. Ugyancsak nagy csatára van kilátás az érsekújváriak és a garamkálnaiak megmérettetésén.

A IV. liga Délkeleti csoportjában a két szomszédvár, a Gúta–Naszvad párbaj jelenti a forduló slágerét. Ugyancsak ebbe a kategóriába sorolhatjuk az udvardiak és a párkányiak erőpróbáját.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal csupán két csallóközi régióderbi (Kisudvarnok–Jányok, FC STK 1914 Somorja B–Nyárasd) szerepel a kínálatban. A nagyabonyiakat sérülések tizedelik, ennek ellenére a jókaiak elleni találkozón otthon szeretnék tartani a három pontot. Hasonló elképzeléssel lépnek pályára a nádszegiek, akik az idény elején zsinórban három meccset játszanak vendéglátóként. A nagyabonyiak elleni pontosztozkodást követően vasárnap a hodosiakat fogadják. Egyházkarcsán pontot raboltak az újonc hidaskürtiek, akik a légiek elleni hazai összecsapásukon győzelemmel igyekeznek kedveskedni szurkolóiknak.

Az V. liga Keleti csoportjában a futballhívek az Érsekújvári járást képviselő alakulatok (Szőgyén–Tardoskedd) járási rangadójára koncentrálnak.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 2. forduló – szombat, 17.00: Nové Mesto nad Váhom–Považská Bystrica (Pecek), Malženice–Častkovce (Sárai), Vágsellye–Galánta (Bartko); 19.30: Myjava–Beluša (Hybský). Vasárnap, 10.30: FC Nitra B–Marcelháza (Vaňo); 17.00: Érsekújvár–Garamkálna (Matulová), FC ViOn Zl. Moravce - Vráble–Lednické Rovne (Búri), Ímely–Nagyölved (Bezák – Naszvad).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, DÉLKELET, 2. forduló – szombat, 17.00: Gúta–Naszvad (Černek), Ógyalla–Újlót (Baňár), Tovarníky–Negyed (Plecho). Vasárnap, 17.00: Šurany–Léva (Bányi), Pata–Ipolyság (Šlosár), Kovarce–Zsitvabesenyő (Chlebo), Udvard–Párkány (M. Pavlovič).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, DÉL, 2. forduló – szombat, 17.00: Šoporňa–Egyházkarcsa (Vido). Vasárnap, 17.00: Kismácséd–Illésháza (Fabian), Kisudvarnok–Jányok (Pecek), FC STK 1914 Somorja B–Nyárasd (Mráz), Nagyabony–Jóka (Hybský), Nádszeg–Hodos (Kusý), Hidaskürt–Lég (Magdolen).

Elmarad: Bős–Csenke.

KELET, 2. forduló – vasárnap, 17.00: Szőgyén–Tardoskedd (Drobec), Podhájska–Zselíz (Žember), Dulovce–Szímő (E. Fábry), Bánov–Podlužany (Šima), Nyitranagykér–Komjatice (Sák), Muzsla–Lipová (Urblík), Ipolyszalka–Ekel (Barczi).

Elmarad: Kmeťovo–Pozba (pótlás: szeptember 1.).

(ái)