Kerületi focikalauz: Közönségvonzó csallóközi derbik az V. ligában

2021. szeptember 18. - 08:11 | Sport

Szombaton és vasárnap a 7. forduló párharcait rendezik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség által irányított bajnokságokban.

Kerületi focikalauz: Közönségvonzó csallóközi derbik az V. ligában
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A III. ligában az Érsekújvár–Ímely, valamint a Marcelháza–Nagyölved bajnokikra fókuszálnak a futballhívek. A sereghajtó lévaiak szerdán az új idény első győzelmét produkálták, sikerüket a Zobor alatt szeretnék megismételni. Meglepetést keltene galántaiak myjavai diadala. Háromesélyesnek tűnik a tabellaszomszédok vágsellyei megmérettetése.

A IV. liga Délkeleti csoportjában az éllovas bősiek a Parkerdei stadionban a gútaiak elleni összecsapáson igyekeznek folytatni veretlenségi szériájukat. Izgalmasnak ígérkezik az udvardiak és a naszvadiak megmérettetése. Egykor felsőbb osztályban is megfordult ellenfelek feszülnek egymásnak Negyeden.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal három (Csenke–Egyházkarcsa, Illésháza–Nyárasd, Hodos–Lég) csallóközi régióderbi zajlik. A sereghajtó nagymagyariak a kijózanító vereségek után győzelemmel szeretnének kedveskedni szurkolóiknak. Motivációjukat hatványozza, hogy a Brodské csapatát a helyi búcsú napján fogadják. Huszonegyet vágtak ellenfeleiknek az utóbbi két bajnokin a kismácsédiak. Hidaskürtön kiderül: maradt-e még puskaporuk Hindákéknak. Nagy csatára van kilátás a nagyabonyiak és a nádszegiek erőpróbáján.

Az V. liga Keleti csoportjában a zselíziek és a szőgyéniek párbaja került a szurkolók figyelmének fókuszába. Ekelen újabb hazai sikerre van kilátás.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési dőpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 7. forduló– szombat, 15.00: Érsekújvár–Ímely (D. Janček), Partizánske–Lednické Rovne (Bartko), Považská Bystrica–FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B (Hulínek), Vágsellye–Garamkálna (P. Krivošík), FC Nitra–Léva (Kukan D.); 19.00: Myjava–Galánta (Gašparovič). Vasárnap, 15.00: Marcelháza–Nagyölved (Vaňo), Beluša–Malženice (Drobec), Častkovce–Nové Mesto nad Váhom (Fehér).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELET, 7. forduló – vasárnap, 15.00: Kozárovce–Ógyalla (Meluš), Nagylót–Párkány (Slatárovič), Negyed–Nagymegyer (Zachara), Zsitvabesenyő–Tovarníky (Bojda), Tardoskedd–Kovarce (Szalai), Bős–Gúta (Judíny), Pata–Ipolyság (Plecho), Udvard–Naszvad (Černej).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 7. forduló– vasárnap, 15.00: Hidaskürt–Kismácséd (Dančo), Csenke–Egyházkarcsa (Hulínek), Nagyabony–Nádszeg (Urbanovič), Jányok–Šoporňa (P. Zaťko), Jóka–Zvončín (Kukan Zs.), Illésháza–Nyárasd (Pacher), Hodos–Lég (Sák), FK Nagymagyar–Brodské (Pivarček).

Szabadnapos: Pozsonyeperjes.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 7. Forduló – szombat, 15.00: Komjatice–Ipolyszalka (Kollár), Pozba–Dolný Ohaj (Prelec), Zselíz–Szőgyén (Šamko), Ekel–Dulovce (Patka). Vasárnap, 15.00: Bánov–Podhájska (Magdolen), Podlužany–Nagykér (Hybský), Šurany–Muzsla (J. Švolík), Szímő–Kmeťovo (Sárai), Szentpéter–Lipová (Gádoši).

ái