Kerületi focikalauz: A Marcelháza vagy a Hodos lesz a bajnok?

A nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában egy héttel ezelőtt ért véget a pontvadászat. 

Kerületi focikalauz: A Marcelháza vagy a Hodos lesz a bajnok?
Lelkes Vince illusztrációs felvétele

A kánikulai idényzárón elsősorban a IV. liga délkeleti csoportjára fókuszálnak a futballhívek. Vasárnap kapunk választ arra a kérdésre, hogy a marcelházaiak, vagy hodosiak gyűjtik be a bajnoki címet. Az éllovas marcelházaiak egy ponttal előzik meg a hodosiakat, de a 30. fordulóban idegenben (Tovarníky) lépnek pályára. A hodosiak viszont az alsószelieket fogadják. A Straka-legénység remélt sikere esetén a marcelházaiaknak is győzniük kell. Ellenkező esetben másodikként zárnak. Az ímelyiek és a gútaiak párbaján a dobogó legalsó foka a tét. Április 7-e óta nyeretlenek, zsinórban hétszer buktak az illésházaiak, akik a szezonzárón igyekeznek véget vetni negatív szériájuknak.

A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában három csallóközi (Csenke–Lég, Nagyabony–Nyárasd, Nagymegyer–Nagymagyar) régióderbi zajlik. Az egyházkarcsaiak hétközben lejátszották az idényzárót, melyen osztálykülönbségű (1:4) vereséget szenvedtek a kismácsédiaktól. A bajnokságot nyert jányokiak skalpját szombaton a sopornyaiak szeretnék begyűjteni.

A nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában a bajnok udvardiak az ekeliek elleni mérkőzésen arra koncentrálnak, hogy hetven pont felettigyűjteménnyel zárják a sikerekben bővelkedő idényt.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük. 

 

NYUGAT-SZLOVÁKIAI IV. LIGA, DÉLKELET, 30. forduló – szombat, 17.00: Kozárovce–Illésháza (Darnadi). Vasárnap, 17.00: Tovarníky–Marcelháza (Šeben), Šurany–Hrušovany (Trnka), Negyed–H. Obdokovce (Bogár), Hodos–Alsószeli (I. Mokrý), Ímely–Gúta (Kasznár). 

Szabadnapos: Párkány, Újlót.

NYUGAT-SZLOVÁKIAI V. LIGA, DÉLI CSOPORT, 30. forduló –szombat, 17.00: Šoporňa–Jányok (D. Kukan), Kisudvarnok–Vágfarkasd (Husár).Vasárnap, 17.00: Csenke–Lég (Santa), Vága–Felsőszeli(P. Krivošík), Nagyabony–Nyárasd (Petránek), Nagymegyer–Nagymagyar (Borkovič), Nádszeg–Szap - Csiliznyárad (Sárai).

Korábban játszották: Egyházkarcsa–Kismácséd 1:4.

NYUGAT-SZLOVÁKIAI V. LIGA, KELETI CSOPORT, 30. forduló –szombat, 17.00: Ógyalla–Tardoskedd (Srnec), Podlužany–V. Ďur (Hybský), Udvard–Ekel (Fehér), Kmeťovo–FK Activ Nagykeszi (Piaček). Vasárnap, 17.00:Perbete–Léva (Hrabaj), Hetény–Nyitranagykér (Rusinko), Ipolyság–Naszvad (Belanský), Ipolyszalka–Zsitvabesenyő(Joz. Kováč). 

ái