Kerületi focikalauz: Megőrzik-e a trónkövetelő otthonában őszi veretlenségüket a bősiek?

2021. október 23. - 11:02 | Sport

 

Szombaton és vasárnap a 12. forduló párharcait rendezik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség által irányított bajnokságokban. 

Kerületi focikalauz: Megőrzik-e a trónkövetelő otthonában őszi veretlenségüket a bősiek?
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A III. ligában járási riválisok csatájára készülnek a futballhívek Garamkálnán, ahol a sereghajtó lévaiak lépnek pályára. Az utóbbi hetekben jó formában játszanak a vágsellyeiek, akik az érsekújváriakhoz zsákmányért utaznak. A marcelházaiak szeretnék két vállra fektetni a tabellaelső vágbeszterceieket. Az ímelyiek a galántaiak legyőzésével javíthatnak pozíciójukon. Nagyölveden a Myjava vendégszerepel, ezen a közönségvonzó bajnokin nagy csatára van kilátás.

A IV. liga Délkeleti csoportjában az őszi elsőség a tét a trónkövetelő Kozárovce és a veretlenül listavezető bősiek összecsapásán. Meglepetést keltene az ősszel nyeretlen ipolyságiak idegenbeli győzelme. Az alsóházban tanyázó nagymegyeriek az udvardiakat igyekeznek két vállra fektetni. Tabellaszomszédok erőpróbája zajlik Ógyallán.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal is két (Egyházkarcsa–Hodos, Nagyabony–Jányok) csallóközi régióderbi zajlik. Nagy csatára van kilátás a csenkeiek és a jókaiak erőpróbáján. Az éllovas pozíciójára pályázó nádszegiek csak a győzelmet tartják elfogadhatónak a gyengélkedő pozsonyeperjesiek elleni bajnokin. A kismácsédiak favoritként fogadják az illésházaiakat.

Az V. liga Keleti csoportjában az Ipolyszalka–Ekel párharc került a figyelem fókuszába.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 12. forduló – szombat, 14.00: Garamkálna–Léva (Šima), Érsekújvár–Vágsellye (Hulínek), Marcelháza–Považská Bystrica (Pecek), Partizánske–Beluša (Búri). Vasárnap, 14.00: Ímely–Galánta (Bartko), FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B–Nové Mesto nad Váhom (Janček), Malženice–Častkovce (Drobec), Lednické Rovne–FC Nitra (Bočková), Nagyölved–Myjava (Kukan D.).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELET, 12. forduló – szombat, 14.00: Ógyalla–Gúta (Šmátrala), Tovarníky–Naszvad (Šinka), Párkány–Pata (Božik). Vasárnap, 14.00: Kovarce–Ipolyság (Lenický), Nagymegyer–Udvard (D. Kováčik), Kozárovce–Bős (Benko), Nagylót–Tardoskedd (Palkovič), Negyed–Zsitvabesenyő (Otrubčák).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 12. forduló – szombat, 14.00: Zvončín–Brodské (Páleník), Šoporňa–Nagymagyar (Mráz). Vasárnap, 14.00: Kismácséd–Lég (Brna), Nádszeg–Pozsonyeperjes (Cvešper), Egyházkarcsa–Hodos (Krchlík), Hidaskürt–Illésháza (Martin Šefčík), Csenke–Jóka (Puschenreiter), Nagyabony–Jányok (Lackovičová). Szabadnapos: Nyárasd.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 12. forduló – szombat, 14.00: Szőgyén–Lipová (Hádek). Vasárnap, 14.00: Podhájska–Kmeťovo (Marinčák), Dolný Ohaj–Dulovce (B. Zaťko), Ipolyszalka–Ekel (Fehér), Šurany–Szentpéter (Dančo), Nagykér–Szímő (Husár), Bánov–Zselíz (Fuňák), Podlužany–Pozba (Jordanov), Muzsla–Komjatice (Šimonek).

ái