Kerületi focikalauz: Sok helyen gondot okoz, hogy munkanapon zajlik a 34. forduló

2022. május 24. - 21:59 | Sport

Szerdán hétközi forduló zajlik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség által irányított bajnokságokban.

Kerületi focikalauz: Sok helyen gondot okoz, hogy munkanapon zajlik a 34. forduló
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Az előrehozott 34. forduló mérkőzései természetesen a tizennyolccsapatos mezőnyöket érinti. Munkanap lévén nem kizárt, hogy néhány csapat, a játékosok munkahelyi elfoglaltsága miatt nem a legerősebb összeállításban áll csatasorba.

III. ligában az érsekújváriak a sereghajtó lévaiakkal mérik össze a tudásukat. Érdekesnek találtuk, hogy legutóbb mindkét csapat 0:5-ös vereséggel zárt... Az ímelyiek és a marcelházaiak a 28. fordulóban nem szereztek pontot, ezúttal győzelemmel igyekeznek jobb kedvre deríteni szurkolóikat.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal három (Jányok–Pozsonyeperjes, Nagyabony–FK Nagymagyar, Egyházkarcsa–Lég) csallóközi régiórangadó zajlik. A forduló slágere az éllovas nádszegiek és a nyárasdiak erőpróbája.

Az V. liga Keleti csoportjában a Muzsla–Ekel összecsapásra fókuszálnak a futballhívek. A zselíziek az éllovas elleni idegenbeli bajnokijukon húzhatnak hasznot az utóbbi hetekben tapasztalt jó formájukból.

Alábbi összeállításunkban a bajnoki mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 34. forduló – szerda, 17.00: Lednické Rovne–Garamkálna (jv.: Hulínek), Malženice–FC ViOn Zlaté Moravce B-Vráble (Pati Nagy), Ímely–Vágsellye (Sedlár), Považská Bystrica–Myjava (Vaňo), Beluša–FC Nitra (Janček), Partizánske–Častkovce (Drobec), Marcelháza–Nové Mesto nad Váhom (Šinka), Érsekújvár–Léva (Pecek), Nagyölved–Galánta (Ježík).

NYUGAT-SZLOVÁKIAI V. LIGA, DÉLI CSOPORT, 34. forduló – szerda, 17.00: Nádszeg–Nyárasd (Fabian), Šoporňa–Zvončín (Kováčik), Kismácséd–Illésháza (Grznár), Jóka–Hodos (Majcher), Jányok–Pozsonyeperjes (Fehér), Nagyabony–FK Nagymagyar (Puschenreiter), Csenke–Brodské (Šimonek), Egyházkarcsa–Lég (Sák).
Szabadnapos: Hidaskürt.

NYUGAT-SZLOVÁKIAI V. LIGA, KELETI CSOPORT, 34. forduló – szerda, 17.00: Ipolyszalka–Dolný Ohaj (Patka), Podhájska–Zselíz (Marinčák), Pozba–Szímő (Urblík), Komjatice–Szentpéter (Gembický), Muzsla–Ekel (Slovák), Podlužany–Dulovce (Páleník), Nagykér–Kmeťovo (Mihál), Bánov–Lipová (Magdolen).

(ái)