Kerületi focikalauz: Szombaton nulláról indul a Nagymagyar és a Hodos

2021. augusztus 27. - 17:10 | Sport

Szombaton és vasárnap a 4. forduló párharcait rendezik a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség által irányított bajnokságokban.

Kerületi focikalauz: Szombaton nulláról indul a Nagymagyar és a Hodos
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A III. ligában a vágsellyeiek, a marcelházaiak és a lévaiak az új idény első győzelmére hajtanak. Az ímelyiek a tavasszal még Fortuna ligás nyitraiak skalpját igyekeznek begyűjteni.

A IV. liga Délkeleti csoportjában az idény elején veretlen udvardiak és a bősiek párbajára fókuszálnak a futballhívek. A termálfürdőjéről nevezetes városok párharcán az ugyancsak veretlen párkányiak a nagymegyeriek vendégeként igyekeznek megnyújtani szériájukat. A sereghajtó tardoskeddiek Naszvadon próbálnak meg végre pontot szerezni. Az őszi idényben még nyeretlen ipolyságiak a zsitvabesenyőiek elleni megmérettetésen három ponttal szeretnék megörvendeztetni szurkolóikat.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal három csallóközi régióderbi (Nagymagyar–Hodos, Lég–Jányok, Nyárasd–Nagyabony) zajlik. A tabella végén lehorgonyzott nagymagyariak és a hodosiak eddig még nem szereztek pontot, szombaton, az egymás elleni derbi befejezése után azonban változik a helyzet. Nagy csatára van kilátás a Nádszeg–Egyházkarcsa erőpróbán, a vendégek egyébként még veretlenek.

Az V. liga Keleti csoportjában a tabellaszomszédok párbaja, nevezetesen az Ekel–Szímő párharc jelenti a forduló slágerét.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 4. forduló – szombat, 17.00: Častkovce–Myjava (Šinka), Nové Mesto nad Váhom–Vágsellye (Matulová), Garamkálna–Partizánske (Dančo). Vasárnap, 17.00: Ímely–FC Nitra (Janček), Léva–Považská Bystrica (Drobec), Galánta–Beluša (Bartko), FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble B–Marcelháza (Sárai), Malženice–Érsekújvár (Vaňo), Lednické Rovne–Nagyölved (Bezák).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELET, 4. forduló – szombat, 17.00: Kovarce–Nagylót (Veselák), Ógyalla–Pata (Mokoš), Gúta–Negyed (Chlebo), Tovarníky–Kozárovce (Lévai). Vasárnap, 17.00: Udvard–Bős (Volf), Naszvad–Tardoskedd (Klabník), Ipolyság–Zsitvabesenyő (Palkovič), Nagymegyer–Párkány (Otrubčák).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 4. forduló– szombat, 17.00: FK Nagymagyar–Hodos (Zorvan), Zvončín–Csenke (Judíny), Šoporňa–Hidaskürt (Prelec). Vasárnap, 17.00: Kismácséd–Pozsonyeperjes (Rajtár), Brodské–Illésháza (Kačička), Lég–Jányok (Pintér), Nyárasd–Nagyabony (Baláž), Nádszeg–Egyházkarcsa (Patka).

Szabadnapos: Jóka.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 4. forduló – vasárnap, 17.00: Podhájska–Szentpéter (Debnár), Ekel–Szímő (Bojda), Dulovce–Zselíz (J. Švolík), Lipová–Pozba (Gádoši), Kmeťovo–Komjatice (Žember), Szőgyén–Muzsla (Šinka), Dolný Ohaj–Podlužany (Boledovič), Ipolyszalka–Bánov (Kukan Zs.), Šurany–Nagykér (Szöllősy).

ái