Kerületi focikalauz: Szombaton a nyékvárkonyi futballpályán zajlik a Bős–Nagymegyer régióderbi

2022. május 14. - 09:14 | Sport

A III. ligában a forduló slágere a lévaiak és az ímelyiek megmérettetése. A galántaiak és a garamkálnaiak vendégként gyarapítanák gyűjteményüket. Nagy csatára van kilátás a Zobor alatt és Vágsellyén.

Kerületi focikalauz: Szombaton a nyékvárkonyi futballpályán zajlik a Bős–Nagymegyer régióderbi
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A IV. liga Délkeleti csoportjában a veretlenül tabellaelső bősiek és a tavasszal jó formában futballozó nagymegyeriek szombat délután zajló járási rangadója került a szurkolók figyelmének a fókuszába. A nagy érdeklődéssel várt presztízscsatát azonban nem Bősön, hanem a nyékvárkonyi futballpályán rendezik. Az ok prózai: május elejétől pályafelújítás zajlik Bősön, ezért a Duna-partiak klubvezetése már korábban megállapodott a szomszédos község illetékeseivel a pályabérletről és a tavaszi idény hajrájában a Parkerdei stadion helyett a nyékvárkonyi futballpályán fogadja soros ellenfeleit, nevezetesen a nagymegyerieket, a garamkovácsiakat és a negyedieket. A vendégek gólfelelősét, Bujka Nicolast alighanem fűti a bizonyítási vágy, ugyanis tavaszelőn éppen a bősiektől került vendégjátékosként Nagymegyerre, ahol a jelek szerint megújhódott.

Az V. liga Déli csoportjában ezúttal két (FK Nagymagyar–Nyárasd, Nagyabony–Csenke) csallóközi régiórangadó zajlik. Az éllovas nádszegiek három pontért utaznak Illésházára. Meglepetést keltene, ha a hodosiak két vállra fektetnék a sopornyaiakat.

Az V. liga Keleti csoportjában a Zselíz–Šurany párharc került a szurkolók figyelmének a fókuszába. Továbbra is gondban vannak a szímőiek: tavasszal még nem szereztek pontot, az utóbbi három bajnokin 29 gólt kaptak ellenfeleiktől…

Alábbi összeállításunkban a bajnoki mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 27. forduló – szombat, 16.30: Nové Mesto nad Váhom–Galánta (Drobec), Častkovce–Garamkálna (Sedlár), Vágsellye–Lednické Rovne (Pecek), Považská Bystrica–Nagyölved (Valentová), Partizánske–Marcelháza (Hulínek). Vasárnap, 16.30: Léva–Ímely (J. Švolík), FC Nitra–FC ViOn Zlaté Moravce B - Vráble (Pati Nagy), Beluša–Érsekújvár (Vaňo).
Pénteken játszották: Myjava–Malženice (3:0).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. LIGA, DÉLKELETI CSOPORT, 25. forduló – szombat, 16.30: Bős–Nagymegyer (Slatarovič). Vasárnap, 16.30:Udvard–Kovarce (Otrubčák), Pata–Tovarníky (Szalai), Tardoskedd–Párkány (Bojda), Zsitvabesenyő–Kozárovce (Ahmed), Negyed–Nagylót (Dutka), Ipolyság–Ógyalla (Berec), Naszvad–Gúta (Mokoš).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, DÉL, 27. forduló–szombat, 16.30: FK Nagymagyar–Nyárasd (Bartko). Vasárnap, 16.30: Brodské–Lég (Révay), Pozsonyeperjes–Zvončín (Hádek), Hodos–Šoporňa (Gádoši), Illésháza–Nádszeg (Patka), Jóka–Egyházkarcsa (P. Zaťko), Jányok–Hidaskürt (Urbanovič), Nagyabony–Csenke (Rečka).
Szabadnapos: Kismácséd.

NYUGAT-SZLOVÁKIA, V. LIGA, KELET, 27. forduló– szombat, 16.30: Ekel–Szőgyén (Zachara), Zselíz–Šurany (Debnár), Pozba–Nyitranagykér (Lenický), Komjatice–Bánov (Puschenreiter). Vasárnap, 16.30: Lipová–Podhájska (Urblík), Dulovce–Kmeťovo (Sák), Szentpéter–Dolný Ohaj (Mészároš), Szímő–Ipolyszalka (Grznár), Muzsla–Podlužany (Barczi).

(ái)