Késes támadóra lőttek a rendőrök Padányban, kritikus állapotban szállították kórházba (FOTÓK)

2023. augusztus 29. - 12:52 | Régió

Kedden délelőtt családi incidens miatt vonultak ki a rendőrök a dunaszerdahelyi járásbeli Padányba.

Késes támadóra lőttek a rendőrök Padányban, kritikus állapotban szállították kórházba (FOTÓK)
Fotók: Paraméter (További képekért kattints!)

A délelőtti órákban mentősök és rendőrök jelentek meg a falu egyik zsákutcájában, egy családi háznál. A rendőrség a Facebook-oldalán közölte, hogy a mentők értesítették őket, miután az otthonában ellátott 36 éves férfi agresszíven viselkedett velük és a hozzátartozóival.

A férfi nem reagált a rendőrök felszólításaira, és mivel veszélyeztette őket, a rendőrök igyekeztek őt megfékezni: először gázspray-vel próbálkoztak, majd több lövés is eldördült.

A rendőrség közölte, hogy a járőrök meglőtték a férfit, aki ezután is agresszív volt. Több lőtt sebet szenvedett, a helyszíni ellátást követően a mentősök kritikus állapotban szallították korházba.

Információink szerint az incidens során egy rendőr is megsérült, ezt viszont a hatóság nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A rendőrség hivatalos személy ellen elkövetett támadás gyanúja ügyében indított vizsgálatot. A történteket vizsgálja a belügyminisztériumi inspekció is – ez a szerv jár el minden olyan esetben, ahol a rendőrök a szolgálati lőfegyvereik használatára kényszerülnek.


-para-