Késsel a kezében üvöltözött a rendőrökkel: "Megdögöltök, koronavírusom van!"

2020. március 24. - 15:54 | Régió

Részeg férfi törte szét egy lakás berendezését, késsel fenyegette az ott lakó nőt, majd agresszíven viselkedett a kiérkező rendőrökkel is.

Az esetről Michal Szeiff pozsonyi rendőrszóvivő tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

A rendőröket egy károlyfalui (Karlova Ves - Pozsony) lakáshoz riasztották még a múlt héten. "A járőrök megérkezését követően a 31 éves Lukáš egy konyhakéssel a kezében indult el a rendőrök irányába, vulgárisan becsmérelte, és a késsel próbálta őket előzni" - elevenítette fel a történéseket a szóviő.

Lukáš nem reagált a rendőrök felszólítására, nem tette le a kést, és tovább kiabált. "Koronavírusom van, megdögöltök" - üvöltözött a két zsaruval, akiknek kényszerítő eszközöket kellett alkalmazniuk az agresszív tettessel szemben, majd őrizetbe is vették.

A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal és veszélyes fenyegetéssel gyanúsítják, amiért 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető. Az illetékes vizsgálótiszt javasolta a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezését.

A 31 éves férfit koronavírus-tesztnek is alávetették, amely negatív eredménnyel zárult. Nem ő volt az első, aki a vírussal fenyegette a rendőröket, a múlt héten egy agresszív elkövető még le is köpködte a járőröket.

(TASR)